Nederland voor achtste keer Europees Kampioen

Gepubliceerd: 30-10-2021 20:10

Nederland voor achtste keer Europees Kampioen

ANTWERPEN – Voor de achtste keer is Nederland Europees Kampioen geworden. Dit gebeurde in het toernooi dat werd afgewerkt van 25 tot en met 30 oktober. De finale daarvan werd gespeeld op zaterdag 30 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen. Het was de zesde finale Nederland – België, in 2002 pakte Tsjechië zilver en in 2018 Duitsland.

Door Dennis Dallinga

Voorafgaand werd er gestreden om het brons. Deze wedstrijd ging tussen Duitsland en Engeland. Het eerste kwart konden de Britten goed meekomen tot 5-5, daarna ging het hard voor de Duitsers. Onze Oosterburen stonden bij rust voor met 10-6. Daarna kwamen de Britten nog terug tot 10-9, maar vervolgens was het erop en erover voor Duitsland. Eindstand: 13 – 11.

Daarna volgde de finale waarin de ploeg van bondscoach Jan Niebeek mocht beginnen met de bal. Het team verzaakte echter te scoren. Hierdoor konden de Belgian Diamonds op een 0-1 voorsprong komen. Daarna liepen de Zuiderburen uit naar een 3-1 voorsprong. Olav van Wijngaarden kreeg vervolgens ruzie met zijn tegenstanden en deelde een elleboogstoot uit. Dit kwam hem op een gele kaart te staan.

Nederland kwam langszij daarna en liep uit naar een 5-4 voorsprong. Vervolgens waren Van Wijngaarden en zijn tegenstander weer in een akkefietje verwikkeld, waardoor eerstgenoemde het veld moest verlaten met rood. Nederland moest op dat moment verplicht wisselen en nam Harjan Visscher zijn plek over. Aan het einde van het tweede kwart leidde Nederland met 13-7, waarbij de 11-7 op naam van captain Esther Cordus (KZ/Thermo4U) kwam te staan.

Na rust liep Nederland verder weg al waren er wel slordige fases. Hierbij verzaakte Nederland om verder uit te lopen. Dat waren ze eigenlijk wel aan hun stand verplicht. De partij leverde in die fase weinig spektakel op, maar de Belgen toonden nog wel vechtlust. Ze kwamen nog terug tot 18-14, maar daarna was de pijp leeg. Nederland kon daardoor nog verder uitlopen naar 21-17 en dat was ook de eindstand.

In 2023 hebben de World Games plaats in Amerika, ook daar zal TeamNL aan deelnemen.


Zondag 31 oktober in het Zaanradio sportprogramma tussen 14.00 en 17.00 uur volop aandacht voor het succes van de Oranje korfballers. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl