Niet meer dan drie personen

26-03-2020 16:27

Niet meer dan drie personen

STREEK - De samenscholingsregels voor de openbare ruimte in Nederland krijgen aanscherping. Iedereen die met meer dan drie mensen in de openbare ruimte is, krijgt een proces verbaal. Dat geldt vanaf nu ook als mensen binnen een groep zich aan de regel houden om 1,5 meter afstand te bewaren. Een uitzondering wordt gemaakt voor gezinnen, of kinderen onder de twaalf jaar met een begeleider.

Binnen de Veiligheidsberaad, gevormd door de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s van Nederland, bestond behoefte een verscherping van de bestaande afspraken toe te passen. En bovenal hadden zij behoefte aan duidelijkheid.

Maandag maakte minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid al bekend dat burgemeesters voortaan kunnen handhaven op groepsvorming. Dat riep echter tegelijkertijd veel vragen op. Wat kon dan nog wél? Mag er wel in het park gesport worden, als iedereen voldoende afstand houdt? Of konden jongeren wel samen ergens rondhangen met de juiste afstand.Nu is dus duidelijk dat iedereen met meer drie mensen in de openbare ruimte een boete kan krijgen. ,,Het is verboden zich in een groep van meer dan drie personen op te houden,” staat er in de verordening. De boetes kunnen oplopen tot maximaal 400 euro per persoon.


De regels gaan in zodra de veiligheidsregio's deze verordening bekend maken door deze te publiceren op hun website.

Dit betekent dat er niet zomaar bij mensen thuis zal worden gecontroleerd of ze samen een borrel drinken. Als er signalen komen dat er thuis een groot feest gevierd wordt, dan zal er gehandhaafd worden. Dat klinkt vervelend, maar is wel realiteit.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl