Nieuw bestuur én volop plannen bij Stadshart Zaandam

Gepubliceerd: 12-11-2019 9:11

Nieuw bestuur én volop plannen bij Stadshart Zaandam

ZAANDAM – Tijdens de recent gehouden ledenvergadering van het Stadshart Zaandam is de samenvoeging van het SBZ (Stichting Binnenstad-management Zaandam) en het BIZ-bestuur (Bedrijfs Investerings Zone) dat naar buiten treedt als het Stadshart Zaandam.

Daarbij zijn de volgende personen benoemd. Niels Busch (voorzitter), Lilian Kraaij (secretaris), Rien Heijnis (penningmeester), Ferdy van Briemen (Algemeen bestuurslid, dossier kerstverlichting), Frans Wittenberg (Algemeen bestuurslid), Martin Bergsma en Annette Waagmeester (Algemeen bestuurslid, dossier KVO), Paul van Nobelen (Algemeen bestuurslid) en Tamara Mol ( Ondersteunend secretariaat). Met deze invulling staan er nog twee dossiers open marketing/evenementen en samenwerking/professionalisering.

Centrummanager
Stadshart Zaandam heeft tevens de wens uitgesproken om een centrummanager aan te stellen. Die was er al eens eerder in de vorm van Ton R. Vermij. Hij fungeerde onder meer als 'verbindingsofficer' tussen ondernemers en gemeente en kreeg vele projecten van de grond.

De gemeente Zaanstad staat hier positief tegenover, maar moet hiervoor nog enkele stappen nemen om het definitief toe te kunnen zeggen, aldus de zakenclub. Een groot succes moet de kerstverlichting in de stad worden. De verlichting is vernieuwd en uitgebreid wat meer sfeer moet brengen voor de bezoekers aan het Stadshart.

Geplande evenementen
De evenementen die komend jaar worden opgepakt zijn te verdelen in: ‘reuring in de stad evenementen’ in de muziekkoepel, met shoppingacties en straattheater. ‘Spring maar achterop’ evenementen, Sail 2020, Dam tot Damloop, Jazzfestival en Stadshart brede evenementen zoals een voorjaars/najaars/winter-braderie. Plus meerdaagse evenementen met foodtrucks.

Themasessies
Daarnaast wil het Stadshart voor de leden themasessies organiseren waarbij het gaat om kennis vergaring en delen en netwerken. Onderwerpen kunnen zijn; leegstand, toekomstbestendigheid, samenwerking retail en horeca, social media, tips voor kleine ondernemers etc.
Meedenken wordt op prijs gesteld. Dat kan door een mail te sturen naar info@stadshartzaandam.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl