Nieuw dinerconcept Brasserie Nauerna maakt uit eten gaan overzichtelijk

Gepubliceerd: 29-08-2019 12:08

Nieuw dinerconcept Brasserie Nauerna maakt uit eten gaan overzichtelijk

NAUERNA - Johan van der Kolk, eigenaar van Brasserie Nauerna, te vinden aan de jachthaven van Nauerna, Kanaaldijk 33 in Assendelft, heeft het roer omgegooid met een nieuw dinerconcept.

,,Wat we begin dit jaar als proef hebben gedaan, is nu ons vaste concept: keuze maken uit alle gerechten op onze dinerkaart voor een vaste prijs van 29,50 euro. Dat geldt voor wat je ook kiest uit de nieuwe dinerkaart. Van rundercarpaccio tot huisgemaakte soep, van saté van kippendij tot botermalse kogelbiefstuk”, aldus de 39-jarige uitbater van de brasserie.

Hij noemt het een kwestie van ‘goed luisteren naar wat de klant wil.’ ,,Deze financieel overzichtelijke opzet is wat gasten graag willen. Dat bleek uit de reacties uit onze proef. Uiteraard zonder concessies aan kwaliteit, creativiteit of portionering. Sterker, we investeren daar juist nog meer in”, licht Johan toe.

Brede keuze en kwaliteit
En dus kregen de recent aangestelde chef-kok Alex Karten (culinair onderlegd en onder meer gewerkt bij De Hoop op d’Swarte Walvis) en hoofd bediening Tim Koster (biersommelier) de opdracht een gevarieerde menukaart samen te stellen. Met brede keuze in vlees-, vis,- en vegetarische gerechten en suggesties voor bijpassende dranken.

Smaakbeleving
,,Ik mis nog een beetje het zoetje in ‘Het land van zoet en Zuur”, zegt Alex als hij de nieuwe gerechten laat proeven aan het testteam. ,,De steak tartaar, geserveerd met kwartelei, mayonaise en zoetzuur, heeft wel de smaakbeleving die ik wil”, klinkt het tevreden. ,,Bij de gevulde puntpaprika met lekkere groentemix en risotto smaakt een Dopff Pinot Blanc uitstekend”, meent Tim. ,,Of een Vedett IPA” en hij werpt een blik op de ‘Hemelse bierkaart’. Brasserie Nauerna serveert, naast Veltins pils, diverse speciaalbieren van de Belgische Duvel Moortgat brouwerij.

Vakantiegevoel
,,Naast ons nieuwe concept waarmee uit eten gaan financieel overzichtelijk wordt, biedt onze unieke locatie net dat beetje meer aan beleving. Bij 99 van de 100 restaurants heb je uitzicht op een straat, als je dat geluk al hebt. Bij ons kijkt de gast uit over de jachthaven waar altijd wel wat te zien is. Brasserie Nauerna ligt ook in de groene buffer. Zeg nou zelf, als je zo over water en de boten uitkijkt, krijg je toch vanzelf het vakantiegevoel?”, aldus Johan.

Nautisch sfeertje
De Assendelver is geen onbekende in de horecawereld. Als zestienjarige begon Johan als afwasser en raakte hij in de ban van het horecaleven. Na een gedegen opleiding was hij onder meer tien jaar bedrijfsleider in diverse horecazaken. In 2014 opende de ondernemer zijn eerste eigen zaak: Grand Café Zo in Amsterdam. Om in 2018 Brasserie Nauerna over te nemen. Het nautische aspect komt na de flinke verbouwing meer dan ooit naar voren in de sfeervolle inrichting. Brasserie Nauerna telt 55 zitplaatsen in het restaurant en heeft een terras van 70 stoelen.

Zie voor de nieuwe menukaart en openingstijden www.brasserienauerna.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl