Nieuw distributiecentrum Online supermarkt Picnic

Gepubliceerd: 16-04-2021 10:04

Nieuw distributiecentrum Online supermarkt Picnic

STREEK - Doordat veel mensen de fysieke supermarkten mijden groeide het aantal bestellingen bij de diverse aanbieders het afgelopen jaar extra hard. Een van die bedrijven is de online supermarkt Picnic. Dit bedrijf  neemt voor de tweede keer dit jaar versneld een nieuw distributiecentrum (dc) in gebruik. Het aantal bestellingen groeide bij Picnic het afgelopen jaar extra hard. De deuren van het nieuw dc in Zaandam gaan dan ook al in juni open, in plaats van in de nazomer.

Het dc aan de Kleine Tocht 44 in Zaandam biedt straks werk aan ongeveer 500 medewerkers. Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en is daarmee samen met dat in Apeldoorn en Berkel en Rodenrijs het grootste dc van Picnic. Picnic kan vanuit Zaandam de groeiende vraag in Amsterdam en Noord-Holland verder bedienen.

Aantal aanmeldingen neemt toe
“Het gemak van thuisbezorgde boodschappen is tot nog meer mensen doorgedrongen”, zegt medeoprichter Michiel Muller van de online supermarkt. “Het aantal aanmeldingen via onze app neemt nog altijd hard toe en mensen die al boodschappen door ons thuis laten bezorgen, bestellen vaker en meer.”

Het dc in de Noord-Hollandse regiostad neemt druk weg bij de andere logistieke centra van Picnic. Muller: “Hierdoor creëren we extra capaciteit waarmee we dagelijks duizenden extra bestellingen kunnen afleveren, niet alleen in Amsterdam en omgeving, maar in heel Nederland.”

Over Picnic
Voor de lancering in Nederland eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag dat de bezorging gratis is en de boodschappen daarnaast de laagste prijs hebben.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl