Nieuw pakkettensorteercentrum PostNL zorgt voor banen

Gepubliceerd: 01-10-2020 11:10

Nieuw pakkettensorteercentrum PostNL zorgt voor banen

STREEK - Economie wethouder van Zaanstad Hans Krieger en directeur operations PostNL Pakketten Iris van Wees sloegen 30 september op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan samen symbolisch de eerste paal van het duurzame nieuwe pand dat onderdak moet gaan bieden aan nieuw pakkettensorteercentrum.

De nieuwe locatie in Westzaan draagt - zo laat Post.NL in een persbericht weten -  bij aan het vergroten van de capaciteit voor de sortering en distributie van pakketten. Het bedrijf verwacht hier dagelijks tussen de 40 – 50.000 pakketten te gaan verwerken. Om samen met klanten te kunnen blijven groeien, blijft PostNL verder opschalen en investeren in nieuwe sorteerlocaties.


Iris van Wees, directeur operations PostNL Pakketten: ‘Covid-19 heeft het gedrag van de consument veranderd. Er wordt steeds meer online besteld. De sterke volumegroei hebben we opgevangen door onze capaciteit met 40% op te schalen. Dat zetten we in aanloop naar de feestdagenperiode voort en we investeren in nieuwe locaties om in de groeiende pakketmarkt het bezorgproces optimaal te kunnen inrichten. In Nederland openen we volgend jaar twee nieuwe pakkettenlocaties. Een daarvan is dit duurzame pand in Westzaan.’

Wethouder Hans Krieger is logischerwijs blij met de komst van PostNL: “Er is grote vraag naar ruimte voor bedrijven op HoogTij. Dat het bedrijf werkgelegenheid creëert is voor de gemeente een belangrijk criterium bij de toekenning van bedrijfsruimte. Dit nieuwe pakketsorteercentrum zorgt voor zo’n 400 directe arbeidsplaatsen. Banen die hard nodig zijn in deze regio en waar wij als Zaanstad blij mee zijn."

Marco van der Laan, directeur bouwbedrijf Aan de Stegge Twello: ‘We zijn trots dat we na de reeds gerealiseerde sorteercentra voor PostNL wederom samen een mooi pakkettensorteercentrum mogen realiseren. De vestiging in Westzaan is de 14e die wij voor PostNL bouwen. Daaruit blijkt het onderlinge vertrouwen en de goede samenwerking.’

BREEAM certificaat
BREEAM is het duurzaamheidskeurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Voor dit pakkettensorteercentrum beoogt PostNL het BREEAM certificaat Outstanding te behalen. Daarmee wordt dit het achtste PostNL-pakkettensorteercentra met een BREAAM certificaat. Hiervoor investeert PostNL onder meer in duurzame materialen, de plaatsing van zo’n 900 zonnepanelen en warmteterugwin-installaties. Bovendien wordt het gebouw gasloos. Dat maakt dit pand tot een van de duurzaamste logistieke gebouwen.

Uitbreiding logistieke netwerk
Deze nieuwe PostNL-locatie in Westzaan gaat deel uitmaken van een netwerk dat momenteel uit in totaal 25 pakkettensorteercentra in Nederland en zes locaties in België bestaat. PostNL opent in 2021 twee nieuwe pakkettenlocaties in Nederland: deze locatie in Westzaan en een speciaal sorteercentrum voor kleine pakketten in Nieuwegein. In België wordt in Willebroek een nieuw hoogtechnologisch sorteercentrum gebouwd dat in 2021 in gebruik wordt genomen. Met deze nieuwe locaties wordt de capaciteit voor de sortering en distributie van pakketten flink vergroot.

Goed voor de regio
Het sorteercentrum in Westzaan wordt in de zomer van 2021 in gebruik genomen en vanuit hier worden pakketten bezorgd in en rondom de gemeente Zaanstad, onder andere in Purmerend, Volendam en Beverwijk.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl