Nieuw zwembad De Slag stapje dichterbij

Gepubliceerd: 05-02-2020 8:02

Nieuw zwembad De Slag stapje dichterbij

ZAANDAM - VenhoevenCS architecture+urbanism mag het nieuwe ontwerp maken voor zwembad De Slag. De schetsen die zij aanleverden, sluiten het beste aan bij de voorwaarden die bij de aanbesteding door de gemeente Zaanstad zijn meegegeven. Ook is de locatie van het zwembad bekend gemaakt.

Het nieuwe zwembad komt in het midden van sportpark Hoornseveld. Nu deze keuze is gemaakt, wordt verder gekeken naar de planning. Het winnende architectenbureau wist de opdracht in de wacht te slepen dankzij de componenten duurzaamheid en groen. De schetsen van VenhoevenCS sloten het beste daarbij aan. In de uitwerking van het ontwerp maakt het architectenbureau gebruik van natuurlijke materialen, zonnepanelen op het dak, groene daken en veel licht.

Wethouder Sport, Gerard Slegers: “Een grote wens is om het zwembad de afmetingen te geven van een eredivisie bad om wedstrijden met publiek te kunnen organiseren. Het zwembad wordt daardoor ook een plek waar onze Zaanse talenten kunnen trainen en zich nog beter kunnen ontwikkelen. Deze wensen worden werkelijkheid.”

Hoofdlocatie
Het nieuwe zwembad wordt letterlijk en figuurlijk het middelpunt van de sport. Het zwembad wordt ook de hoofdlocatie van Sportbedrijf Zaanstad. Zij zijn niet alleen de exploitant van de zwembaden in Zaanstad, maar onder andere ook verantwoordelijk voor Sportstimulering en verenigings-ondersteuning. Zo wordt het nieuwe zwembad tevens een plek waar mensen voor iedere vorm van sport en bewegen terecht kunnen.

Vorige week stemde de gemeenteraad in met het voorbereidingskrediet voor het sportpark. Dit is een stap dichterbij de optimalisatie van het Hoornseveld.

Op bijgaande foto’s hert ontwerp van zwembad De Slag en het schetsontwerp van het totale sportpark met in het midden het zwembad. Deze versie wordt nog verder uitgewerkt naar een definitief ontwerp.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl