Nieuwe burgemeester en extra raadsvergadering

Gepubliceerd: 18-05-2021 13:05

Nieuwe burgemeester en extra raadsvergadering

STREEK - Bij de gemeenteraad van Oostzaan staat voor vanavond een extra gemeenteraadsvergadering op de agenda. Onderwerp daarbij een voorstel van het Oostzaanse college voor de start van een verkennend traject over de bestuurlijke toekomst. Nog net voor die vergadering is bekend gemaakt dat M.D. (Marvin) Polak is benoemd tot burgemeester van het dorp. De benoeming gaat in op 1 juni 2021. Op dit moment is Wimar Jaeger (D66) waarnemend burgemeester en vanavond gespreksleider.

Over de benoeming van Polak waren niet alle Oostzaners spontaan opgewekt. Dit mede omdat de kandidaat op Twitter niet altijd even diplomatiek reageerde. De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad in Oostzaan heeft echter geen online onderzoek naar de kandidaten uitgevoerd. De benoeming is nu officieel.
De gemeenteraad van Oostzaan vergadert vandaag vanaf 21.00 uur tijdens een extra gemeenteraadsvergadering over een voorstel van het Oostzaanse college voor - zoals het in jargon wordt omschreven - de start van een verkennend traject over de bestuurlijke toekomst van Oostzaan.
Het college constateert dat sinds vele jaren de bestuurskracht van Oostzaan in meer of mindere mate onderwerp van discussie is. Inmiddels doen zich volgens het college verscheidene omstandigheden voor die aanleiding geven dit onderwerp “voortvarend en resultaatgericht te bespreken”.

Waarden van Oostzaan
Tijdens de extra vergadering buigt de gemeenteraad zich over het voorstel van het college om in de zomer en het najaar zeven processtappen uit te voeren en een feiten- en cijferonderzoek te doen. Doel hiervan is om te komen tot een binnen de gemeenschap van Oostzaan breed gedragen nota ‘de Waarden van Oostzaan’ en een overzicht van alle mogelijke toekomstig bestuurlijke constructies en de consequenties daarvan.

Dit zal de basis vormen voor een uitnodiging aan de in 2022 na de verkiezingen te installeren nieuwe gemeenteraad om te formuleren wat de vervolgstappen in dat verband zouden moeten zijn om tot een goede en toekomstbestendige bestuurskracht binnen Oostzaan te komen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl