Nieuwe fusieclub: Zilver Sport Combinatie?

22-11-2017 23:08

Nieuwe fusieclub: Zilver Sport Combinatie?

ZAANDAM - De besturen van voetbalverenigingen Zilvermeeuwen en Hellas Sport Combinatie Zaandam hebben besloten na enkele oriënterende gesprekken om de mogelijkheden van een fusie tussen beide voetbalverenigingen te onderzoeken.

Met een mogelijke fusie is de verwachting dat de ambities van beide verenigingen beter tot zijn recht kunnen komen. Doel van de mogelijke fusieclub is om met ingang van seizoen 2018-2019 de roemrijke historie van beide clubs te doen laten herleven. Gestreefd wordt naar een vereniging, waarbij gezelligheid, clubgevoel en prestatie hand in hand gaan. De beoogde speellocatie van de nieuwe vereniging is het Sportpak Hoornseveld, op het huidige terrein van Hellas Sport.

Op de algemene ledenvergadering van 11 december zullen de besturen van beide verenigingen een uitgebreide toelichting geven over het voornemen. De leden zullen dan worden verzocht om instemming te verlenen om de mogelijkheden van een fusie nader te onderzoeken. Dit onderzoek zou dan moeten resulteren in een fusievoorstel.

Bij een eerdere poging om tot een fusieclub te komen was naast Hellas Sport en Zilvermeeuwen ook Zaanlandia betrokken. De gesprekken werden destijds afgebroken omdat de belangen van de drie verenigingen niet ondergeschikt konden worden gemaakt aan die van een mogelijke fusieclub.

Hellas Sport Combinatie Zaandam is voort gekomen uit de voormalige clubs ZFC en ZVV.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl