Nieuwe gespreksronde vorming college

Gepubliceerd: 23-04-2018 15:04

Nieuwe gespreksronde vorming college

ZAANSTAD - De Amsterdamse VVD-wethouder Eric van den Burg en het GroenLinks-Statenlid Zita Pels moeten de onderhandelingen voor een nieuw te vormen coalitie in Zaanstad vlot trekken. Het duo gaat daarvoor gesprekken voeren met de verschillende partijen om te kijken hoe verschillen overbrugd kunnen worden.

GroenLinks kon zich niet vinden in de verkennende en informatieve gesprekken die zijn gevoerd met politieke partijen om tot een bestuursakkoord en coalitie te komen. De beoogde samenwerking van VVD, POV, PVDA, D66, GL en CDA ligt daardoor stil. Een bestuursakkoord, die wordt gezien als een met stabiele samenwerking, veel bestuurlijke ervaring én brede meerderheid in de gemeenteraad, laat vooralsnog op zich wachten.

Voorbehoud
GroenLinks heeft een voorbehoud gemaakt ten aanzien van de politieke stijl en inhoudelijke opvattingen van POV. Ook ziet zij meerdere combinaties tussen de zeven partijen. Dit omdat geen van de bovengenoemde zeven partijen elkaar uitsluit. Een gesprek tussen de VVD en GroenLinks heeft niet geholpen om het voorbehoud richting POV en de meerdere combinaties helder te krijgen. GroenLinks wil wel naar een oplossing zoeken, net als de VVD. Toch ziet Gerard Ram (fractievoorzitter VVD) licht aan het eind van deze politieke tunnel.

Vertrouwen
,,De VVD heeft vertrouwen dat de verschillen alsnog overbrugbaar zullen blijken te zijn. Wij hebben zaterdag in een goed gesprek met GroenLinks bemerkt dat zij bereid is om in een nieuwe ronde van gesprekken aan te geven welke mogelijkheden zij ziet tot het vormen van een coalitie. Daarom neemt de VVD de uitnodiging van GroenLinks aan om naast Eric Van der Burg ook Zita Pels een rol te laten vervullen om de ontstane situatie weer vlot te trekken.”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl