Nieuwe leden welkom bij ZIM want… ‘zingen maakt blij!’

Gepubliceerd: 09-08-2019 9:08

Nieuwe leden welkom bij ZIM want… ‘zingen maakt blij!’

ZAANSTREEK – Met de slogan ‘Zingen maakt blij’ roept het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor streekgenoten op om hun stemgeluid in koorverband te laten horen. Woensdag 4 september beginnen de repetities waar nieuwe leden van harte welkom bij zijn.

Het koor bestaat inmiddels ruim 35 jaar en repeteert elke woensdag vanaf 19.30 uur tot 21.45 uur. De circa 80 enthousiaste zangers komen samen in de Noorderkerk aan de Heijermansstraat 127 in Zaandam onder bezielende leiding van hun 27-jarige dirigent Hugo van der Meij. Hij is sinds 1 januari dit jaar de vaste dirigent is van het ZIM.

Optredens
Het blijft niet bij repeteren. Want er staan de komend maanden een aantal optredens en concerten in de agenda. Zoals op 1 december adventsconcert in Heiloo. Op 17 december de volkskerstzangdienst in de Laurentiuskerk in Heemskerk. Op 19 december het Groot Zaans Kerstconcert in het Zaantheater (al jaren hoogtepunt van het kooroptreden waar circa 500 bezoekers genieten van een kerstconcert met diverse solisten en instrumentalisten.)

Verder verleent het koor zijn medewerking aan een aantal kerkdiensten in Zaandijk Rotterdam en IJmuiden in de maanden september oktober en november.

Noten lezen niet nodig
Door minimaal zes tot acht keer een repetitieavond mee te doen is het al mogelijk één of meerdere concerten mee te zingen. Deelname is geheel gratis. Muziekstukken en kleding worden beschikbaar gesteld. Na afloop van het project kunnen nieuwkomers beslissen of ze lid wil worden.

Zangers tussen de 15 en 85 jaar zijn welkom bij de eerstvolgende repetitieavond om te luisteren. Of meteen mee te zingen. Wie deelnemer wordt aan het projectkoor, wacht een verrassing. Goed om te weten: neem gerust een buurman, vriend, broer, collega of kennis mee. En: het is niet nodig noten te kunnen lezen. Uiteraard is het wel zaak goed te kunnen letten op de dirigent, te beschikken over een goede stem en goed humeur!

Voor meer informatie kijk op www.zimmk.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl