Nieuwe ondergrond goed voor toekomst

12-06-2021 13:31

Nieuwe ondergrond goed voor toekomst

OOSTKNOLLENDAM - In een dorp als Oostknollendam is er altijd wel iets gaande dat de nieuwsgierigheid wekt. Wat betekent het bijvoorbeeld als dorpelingen tegen elkaar zeggen dat twee van de tien nieuwe ondergrond krijgen?

Juist op die momenten is het goed dat Bart van der Laan de populaire KnolKnal Nieuwsbrief rondstuurt. In de derde jaargang staat de teller inmiddels op 170 exemplaren. Daarin tekst en uitleg over de kreet van de nieuwe ondergrond. Het betreft n.l. de renovatie van de boule-banen.

De oude ondergrond is al weggehaald. De twee banen krijgen een nieuwe laag van gemalen steen. Vier grote zakken staan klaar bij de ingang. Die zullen (of zijn inmiddels)  naar het boule-terrein gereden worden. Met kruiwagens. Daarna volgt nog een laag sintels. Een flinke investering voor KnolBoules, de club die in september dit jaar gastheer zal zijn van het Wormerland-toernooi.

Aan voetbal denken ze toch ook in het dorp. Want het goede nieuws is dat de Zaanstad Cup bij WSV'30 door zal gaan. Dat weliswaar alleen met enige corona-regels, maar gelukkig wel met publiek, de belangrijkste eis van de organisatie. Mèt Knollendam! Op 6, 7, 8, en 9 juli terwijl de finale op 10 juli staat genoteerd. Of de hoofdmacht der groengelen daarin vertegenwoordigd zal zijn? 

Of de finale van het Europees Kampioenschap ook in kantine te zien zal zijn is nog even de vraag.  'Zou zomaar kunnen natuurlijk' laat Van der Laan in de KnolKnal weten. 'Voorwaarde is wel dat Oranje van de partij moet zijn in Londen (11 juli, 21 uur). En mag het ook weer ondanks corona?' 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl