Nieuwe ronde ‘Get a Grip’ van start

Gepubliceerd: 28-01-2020 8:01

Nieuwe ronde ‘Get a Grip’ van start

ZAANSTAD – Ze moeten natuurlijk wel nog zelf de stap zetten, maar dertig Zaanse jongeren die met schulden kampen, kunnen hulp krijgen daar vanaf te komen. Zaanstad maakt met de pilot ‘Get a Grip’ een doorstart voor tenminste twee jaar waarin een groter aantal jongeren mee kan doen. Ook zijn er meer samenwerkende partners aangesloten. Geïnteresseerden kunnen zich sinds deze week aanmelden.

Bij ‘Get a Grip’ werkt Zaanstad samen met de Kredietbank om de schulden van de jongeren af te kopen. De Kredietbank maakt afspraken met hun schuldeisers en de gemeente schiet de kosten voor.

Wethouder Songül Mutluer: “We zien dat de druk van schulden en verschillende schuldeisers voor veel stress zorgt. Zo ziet iemand door de bomen het bos niet meer. De jongeren hoeven nu alleen maar bij de gemeente af te lossen. Waarbij het terugbetalen ook nog eens flexibel en renteloos is.” Vorig jaar hebben negen jongeren het traject helemaal doorlopen en zij zijn inmiddels schuldenvrij.

Meer dan schulden aflossen
Deelnemen aan het project is veel meer dan alleen het aflossen van je schulden. Met de jongeren worden afspraken gemaakt om aan hun persoonlijke doelen te werken. Vorig jaar waren Straathoekwerk en het Sociaal Wijkteam al aangesloten. Dit jaar komen daar het Jongerenloket bij en stichting ONSbank. Hierdoor zijn er naast individuele begeleiding in het traject nu ook groepssessies, waarbij het Jongerenloket zich richt op praktische zaken zoals sollicitatietraining en ONSbank zich richt op het verkennen van persoonlijke talenten en het vergroten van het zelfvertrouwen.

Direct aanmelden
Zaanse jongeren tussen de 18 en 27 jaar kunnen zich vanaf nu aanmelden door contact op te nemen met Jennifer Ramkisoen van Straathoekwerk via een e-mail naar jramkisoen@ggdzw.nl of telefonisch via 06 - 5370 2580.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl