Nieuwe Zaanse Molenroute komende zaterdag feestelijk in gebruik

Gepubliceerd: 08-05-2019 10:05

Nieuwe Zaanse Molenroute komende zaterdag feestelijk in gebruik

ZAANSTREEK - Peter Tange, burgemeester van Wormerland, Peter-Jan van Steenbergen, algemeen manager van Vereniging De Zaansche Molen en Lex Kruijver, directeur van Stichting Marketing Zaanstreek stappen zaterdag 11 mei op de fiets om als een van de eersten de nieuwe Molenroute in gebruik te nemen. 

Tijdens de Nationale Molendagen 2019 presenteren Marketing Zaanstreek en Vereniging De Zaansche Molen de nieuwe Molenroute voor fietsers. Die leidt de fietser langs de molens in Zaanstad, Oostzaan en Wormerland. Wie de route fietst, ontdekt tegelijk de rijke geschiedenis waarvan zij deel uitmaken. Op 11 mei zijn er ook enkele speciale molenactiviteiten.

Molendagen? Fietsdagen!
De nieuwe fietsroute kan het hele jaar door kan worden gereden en is opgezet in het kader van de campagne ‘Molendagen? Fietsdagen!’. Hierbij worden bewoners van de Zaanstreek en omgeving uitgenodigd van de Nationale Molendagen op 11 en 12 mei lekkere fietsdagen te maken.

Mooie molens, mooie verhalen
,,Er zijn nog teveel mensen in en om de Zaanstreek die niet weten dat er op fietsafstand prachtige, vaak unieke molens staan met een mooi verhaal”, zegt Lex Kruijver, directeur van Marketing Zaanstreek. Vereniging De Zaansche Molen zorgt er voor dat zaterdag 11 mei alle molens draaien voor het publiek en veel molens zijn die dag ook opengesteld. Rond enkele molens is voor die zaterdag een speciaal programma samengesteld.

De routekaart is vanaf 11 mei verkrijgbaar in het Molenmuseum in Koog aan de Zaan, in molen De Huisman op de Zaanse Schans en bij de Zaanstore op het Stadhuisplein in Zaandam. Tijdens de Molendagen geldt een korting van 50% op de routekaart (van € 2,50).

Zie ook Zaans.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl