LOKALE NIEUWTJES


Foto's: Inter Visual Studio / Sander Disselköter

Woensdag, 6 april 2022

Op de Drielse Wetering in Zaandam heeft woensdagochtend een overval plaatsgevonden op een winkel. De verdachte vluchtte na de overval direct weg, er wordt nog gezocht naar de man

De overval werd rond 11.00 uur gemeld, waarna de politie met meerdere wagens ter plekke kwam. Het bleek te gaan om een overval op drogist Sandra. De verdachte vluchtte met onbekende buit weg, niemand raakte gewond.

De dader zou een blanke man zijn die lang is en mager. Hij droeg witte handschoenen, had een tasje bij zich van mogelijk Louis Vuitton. De politie benadrukt de man niet zelf te benaderen, maar direct 112 te bellen bij het zien van de man.

De politie vraagt via een buurtonderzoek bij de woningen boven de winkels of men iets gezien heeft. 

Reactie: https://twitter.com/pol_zaw/status/1511637188357808128?s=24&t=ZLr279rZ3yjGbMv_ZedJrw


Maandag, 4 april 2022

Maandagmiddag rond vier uur is aan de Herengracht en de Westzijde in Zaandam brand uitgebroken.

Het gaat om een schoorsteenbrand. De brandweer moest via de Herengracht de aanbouw van het bedrijfspand van de Westzijde gaan blussen. Een palletkachel van de meubelwinkel veroorzaakte de brand.

De brandweer met behulp van de ladderwagen de brand blussen. Niemand raakte gewond.

 

Foto's: Inter Visual Studio / Sander Disselkoter


Foto's: Inter Visual Studio

Dinsdag, 29 maart 2022

Dinsdagochtend is op de A8, afrit Koog aan de Zaan-Westerkoog, is een eenzijdig ongeluk gebeurd. Rond elf uur verloor een automobiliste de controle over het stuur. 

De vrouw had met haar auto eerst een paar bordjes in de berm plat gereden, daarna kwam ze tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Ze kon zelf uit de auto klimmen. Passerende vuilnismannen stopten om te helpen en belde 112.

Daarna kwam de ambulance, waarna ze naar het ziekenhuis is vervoerd.

Het voertuig is total loss en word opgehaald door een berger.


Maandag, 28 maart 2022

Maandagmiddag rond vijf uur heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden op de Koningin Julianaweg in Zaandam. Het gebeurde ter hoogte van het Pascal College, waar twee auto's tegen elkaar gereden zijn.

Meerdere mensen zouden daar bekneld zitten. De gealarmeerde brandweer heeft één automobiliste uit de auto geholpen. Twee slachtoffers zijn uiteindelijk naar het ziekenhuis vervoerd door de ambulance. 

De politie heeft onderzoek gedaan, maar had de verkeersongevallenanalyse niet nodig om de vermoedelijke oorzaak te achterhalen.

Foto's: Inter Visual Studio / Pascal Fielmich

Foto's: Inter Visual Studio / Pascal Fielmich


Foto's: Inter Visual Studio / Sander Disselkoter

Zondag, 27 maart 2022

Zondagavond rond half acht is op de Amrum in Zaandam heeft een schietincident plaatsgevonden.

De politie heeft de straat afgezet voor onderzoek. Of er ook iemand daadwerkelijk is geraakt, is nog niet duidelijk. Buurtbewoners spraken over twee jongens op een scooter die er vandoor zouden zijn gegaan.

Forensische opsporing is onderweg.