NK atletiek 2020 voor senioren succesvol voor Lycurgus atleten; 2 x goud, 3 x zilver

31-08-2020 09:57

NK atletiek 2020 voor senioren succesvol voor Lycurgus atleten; 2 x goud, 3 x zilver

STREEK - Het Nederlands Kampioenschap Atletiek werd dit jaar verschoven van half juni naar eind augustus, i.v.m. de Corona perikelen. Een hele opluchting voor de vele Nederlandse atleten, die de afgelopen maanden hard zijn blijven trainen om hun niveau op peil te kunnen houden als voorbereiding op de resterende nationale en internationale wedstrijden.

Helaas was publiek niet welkom bij AV Phoenix, in Utrecht, maar de wedstrijd kon het hele weekend gevolgd worden via 3 live stream you-tube kanalen.

Voor Lycurgus resulteerde dit in gouden medailles voor Menno Vloon & Lisanne Schol.

Onze internationale toppers deden wat er van hun werd verwacht. Menno & Lisanne werden als Nederlands kampioen gehuldigd bij de -speciale Corona medaille sit-in-. Menno kwam tot eenzame hoogte van 5,75m bij het polsstok hoogspringen. Een uitermate goede prestatie met de barre weersomstandigheden van zondag. Een poging om zijn eigen Nederlandse record van 5,85m te verbreken, strandde helaas.

Lisanne kwam uiteindelijk tot een speerworp van 59,53m. Beiden wonnen de wedstrijd zeer overtuigend en liggen nog steeds op koers voor Tokio.

Op zaterdag waren er al zilveren medailles voor Pauline Hondema bij het verspringen & voor Thomas Ticheloven bij het Hink-stap-springen!

In lijn der verwachting behaalde Pauline een tweede plaats. Zij hield de spanning erin tot haar laatste sprong. Door deze sprong van 6.09m steeg zij nog in een plekje in het klassement, direct achter Anouk Vetter.

Thomas zijn tweede HS-sprong was uiteindelijk goed voor een hele dik verdiende zilveren medaille bij het Hink-Stap-Springen. De afstand van 14,36m is exact een evenaring van zijn outdoor PR.

Romy Dannenburg bereikte de finale op de 400 meter horden, die op zondag werd gelopen. Haar tijd in de finale was uiteindelijk 62,54s en eindigde als 5e. wat wel een verbetering is van het clubrecord meisjes A uit 1988. Ze verbeterde zondag ook in haar serie 100mh het clubrecord ook uit 1988 bij de meisjes A tot 14.38s.

Op zondag kwam Sharona Bakker, als tweede over de finish in de finale van de 100 meter horden in een mooie tijd van 13,24, vlak achter de nr. 1 Nadine Visser. Deze tijd is ook een Persoonlijk Record voor Sharona, die zich heeft teruggevochten tot de top van Nederland!

Tasa Jiya, die -na even ertussen uit geweest te zijn- om moeder te worden, bereikte de finale en kwam uiteindelijk als 7e over de finishlijn in een tijd van 24,01s. Zij is weer helemaal back-on-track!

Foto: prijsuitreiking Thomas Tichelhoven. De medaillekandidaten hangen zelf hun medaille om hun nek tijdens de ‘medaille sit-in’. i.v.m. de geldende Corona maatregelen

Tekst: Anjo Galiart - AVLycurgus

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl