Nog even geen 'Wereld van Cultuur'

Gepubliceerd: 18-08-2021 12:08

Nog even geen 'Wereld van Cultuur'

STREEK - In een regio als de Zaanstreek is er op cultureel gebied altijd veel te beleven. Om voor iedereen duidelijk te maken wat er komend seizoen allemaal te beleven valt is een UITmarkt een ideaal podium. Na twee edities op en rond de Rozengracht was het nu de bedoeling om samen met Cultureel Centrum Bullekerk op de Westzijde de derde editie te houden. Dat was de bedoeling…..

Want net als talrijke andere evenementen die niet in voetbalstadions worden gehouden heeft ook de Zaanse UITmarkt te maken met de regelgeving en coronaperikelen. Voor dit jaar was er ‘vanzelfsprekend’ al een pakkend thema ‘Een wereld van cultuur’. Het idee daarachter was om de cultuur in de Zaanstreek in de breedste zin van het woord op de Zaanse UITmarkt te laten zien. Een samensmelting van culturen moest het worden, dat aansluit bij de verscheidenheid van de Zaanstreek. Van een gospelkoor tot Nederlandse meezingers!

Helaas kan en mag de UITmarkt 2021 niet gehouden worden. Dat is bijzonder jammer. Voor de mensen achter de UITmarkt en natuurlijk voor de potentiële bezoekers van die markt. Een belangrijk onderdeel van de wijziging van locatie was en is dat de locatie Bullekerk als groot voordeel heeft dat er naast een sfeervol plein ook een binnenlocatie bestaat (handig met minder goed weer). Dat zal in 2022 niet anders zijn. Het geduld van de cultuurliefhebbers wordt andermaal op de proef gesteld.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl