Nog te bouwen woontoren al verkocht

12-01-2022 11:09

Nog te bouwen woontoren al verkocht

ZAANDAM - Een opvallende deal mag je het wel noemen. Waar Bot Bouw nog moet starten met het realiseren van woontoren De Catherina in het centrum van de stad is er voor de eerste steenlegging al het nodige gepasseerd.

Onlangs heeft Syntrus Achmea voor PME pensioenfonds een woontoren met 103 duurzame appartementen aangekocht in het centrum van Zaandam. De woningen zijn ontwikkeld door KPO Planontwikkeling en Bot Bouw. Dit laatste bedrijf verzorgt ook de realisatie van het gebouw.

De woontoren (‘De Catharina’ - links op de afbeelding) is ontworpen door Dok architecten en telt 42 huurwoningen in het middensegment en 61 woningen in de vrije sector huur. De 2-, 3- en 4-kamer appartementen variëren tussen de 67 en 121 m² (gemiddeld 74,5 m2) en hebben een EPC-waarde van 0,2. In het hele proces is het woord sociale huur niet gevallen.

“PME voegt met deze acquisitie opnieuw duurzame en betaalbare woningen op een aantrekkelijke locatie toe aan de beleggingsportefeuille”, zegt Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder Vermogensbeheer.

Voor het pensioenfonds is de aankoop in Zaandam de derde grote woningtransactie in een jaar tijd. Eerder kocht Syntrus Achmea voor PME 322 woningen in de Cartesiusdriehoek in Utrecht en 212 woningen in het OKU House in Amsterdam.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl