Noord-Ierse kunstenaar doet Zaanse Schans aan

Gepubliceerd: 08-06-2021 11:06

Noord-Ierse kunstenaar doet Zaanse Schans aan

STREEK - Heerlijk ontspannen en met het panorama op de voor ons zo bekende molengezichten leeft de Noord-Ierse kunstenaar Harry Foy zich uit op het canvas.

Een dag of negen doet hij Nederland aan en niet zonder reden. Zijn schoondochter is hoogzwanger en die kon wel wat vaderlijke hulp gebruiken. En nu hij hier toch is maakt Harry dankbaar gebruik van de typische Hollandse plaatjes. Amsterdam moest er eerder al aan geloven, daar schilderde hij de grachten met de bootjes. Ook de Zaanse Schans stond hoog op zijn verlanglijstje.

Harry schildert op een klein doek met olieverf. Terwijl het schilderij halverwege is tref ik hem. “Nu begint de fun" zegt hij. De molens zijn qua kleur in zijn ogen vrij donker, maar daar weet hij wel wat op. Zijn kwast gaat door het geel en hij laat zijn artistieke geest de vrije loop. Gemiddeld is hij een paar uur met één schilderij bezig. Na dit kunstwerk komt er vast nog eentje voor vandaag.

Harry heeft een eigen stijl, losjes zou ik zeggen. Kijk voor werken van Harry Foy op www.harryfoy.co.uk of instagram @harryfoy_art


Door David Sluis

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl