Nordin Bakker weer onder de Volendam lat

03-02-2021 09:39

Nordin Bakker weer onder de Volendam lat

STREEK - Daar waar zondag j.l. nog een vergeefse reis werd gemaakt naar Deventer - het veld in de Adelaarshorst was door vorst onbespeelbaar - kon dinsdagavond wel gespeeld worden en wist Volendam de 1-3 winst op Go Ahead Eagles mee terug te nemen. Mede dankzij goed optreden van doelman Nordin Bakker.

Na een lange periode van blessureleed (lies) en terug moeten knokken in de basis elf verdedigde de Zaankanter het doel weer als vanouds. Het was overigens voor het eerst in dertien jaar dat de Oranjes weer in Deventer waren voor een wedstrijd. Zijn Zaanse maatje Micky van de Ven ontbrak wegens ziekte in de koekstad.

Een duel met een extra lading vanwege het overlijden van Jax, het zoontje van Go Ahead doelman Michel Michaelis. De doelman die eerder bij Volendam onder contract stond en in Bakker zijn opvolger kent.

De eerste helft was duidelijk in het voordeel van de gasten. Vlak voor rust was het Boy Deul die het verschil in de stand kon uitdrukken (0-1). Na de pauze kwam de thuisploeg meer aan het druk zetten toe. Dat resulteerde in de 61e minuut in de gelijkmaker.

In de 73e minuut leek de Deventer ploeg op weg naar de voorsprong. Nordin Bakker wist echter handelend op te treden en de aanval die vanuit die redding ontstond werd doeltreffend afgerond door een pass van Boy Deul op Samuele Mulattieri die de Adelaars goalie wist te verschalken.

In een alles of niets offensief moest Bakker nog een aantal pogingen van Go Ahead onschadelijk maken. Zijn collega Jay Gorter uit Purmerend, maar op de Deventer loonlijst, kwam in de slotseconden mee naar voren en leek met het hoofd gevaar te gaan stichten. De bal kwam niet goed op zijn hoofd en zo kwam Volendam in balbezit. Een dieptepass op Samuele Mulattieri bood de spits de gelegenheid de bal in het verlaten doel te plaatsen en was de 1-3 zege een feit.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl