Nu voetballen wel gezond?

11-08-2020 13:12

Nu voetballen wel gezond?

STREEK - Eerder al (9 augustus) werd op een zonovergoten De Vijverberg door FC Volendam gevoetbald tegen De Graafschap. De wijdbroeken wonnen het oefenduel met 1-2. De voorbereiding van de Zaanse amateurclubs krijgt ondertussen ook serieuzere vorm. Vanavond spelen bijvoorbeeld OFC en SVA oefenwedstrijden. Dat is - met de warmte in ogenschouw nemend - een pittige klus.

De Oostzaners ontvangen De Zouaven terwijl de Assendelvers het opnemen tegen Fortuna Wormerveer O23. Beide wedstrijden beginnen om 20.00 uur. De temperatuur zal dan ongetwijfeld wat draaglijker zijn dan overdag. 

Bij SVA zijn enkele nieuwelingen aangetreden. Zo zullen Cas Nootebos (DEM), Tom Drost (RCZ), Maik Hofstra (Sporting Krommenie), Chris Roodenburg (Fortuna W.), Joshua Slager (U.S.A.) en Remco Nijman (terug van Assendelft) hun beste beentje voor moet zetten om en plek in de Top Elf te kunnen afdwingen. 


Meest in het oog springend ongetwijfeld de Amerikaan Slager die zich aan de Communicatieweg meldde. 'Tijdens mijn jaren in Amerika heb ik Joshua leren kennen' vertelt  Jouri Houniet de SVA trainer. 'In Amerika kwam hij door corona niet meer aan spelen toe. Hij zocht contact met mij en  zodoende gaat hij proberen hier aan de bak te komen. Zijn vader is overigens een Nederlander en dat maakt het allemaal wat makkelijker voor hem.'

Bij OFC traditioneel een totaal ander beeld in de selectie ten opzichte van het vorige seizoen. De voorbereiding op de competitie startte al wat eerder. Dat doet de competitie nl ook want al op 6 september trapt OFC thuis af tegen Westlandia. SVA start  zondag 20 september met haar competitie. 

BIJ AL DEZE WEDSTRIJDEN DIENEN DE CORNAMAATREGELEN IN ACHT TE WORDEN GENOMEN.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl