Ode aan wereldberoemde Zaanse groene huisjes

Gepubliceerd: 10-12-2020 10:12

Ode aan wereldberoemde Zaanse groene huisjes

ZAANDAM - Vanaf heden is het kindervoorleesboek en zoekboek ‘Sjoerd en de Stapelstad’ online en in de winkel verkrijgbaar. Het is een stapelgek verhaal over doorzetten, volhouden en nooit opgeven. Het boek is een idee dat tien jaar geleden vorm begon te krijgen en uitgeschreven is door Barry Menger. De 19-jarige Mats Ganzeman is verantwoordelijk voor de illustraties.

Het hoofdpersonage Sjoerd is geïnspireerd op de architect Sjoerd Soeters die het centrum van Zaandam grondig heeft aangepakt en gewijzigd. Het opvallende Inntel Hotel in Zaandam is uitgerekend niet van de hand van Soeters. Dat is een product Wilfried van Winden van WAM Architecten. Het kinderboek ‘Sjoerd en de Stapelstad’ is een regelrechte ode aan wereldberoemde Zaanse groene huisjes
Burgemeesters Jan Hamming van Zaanstad en Judith Michel van Wormerland lezen op donderdag 10 december, live voor uit het boek. Dit is te volgen vanaf 18.00 uur via een link op www.stapelstad.nl.


Doorzetten, volhouden en nooit opgeven
Het verhaal van ‘Sjoerd en de Stapelstad’ heeft een speelse educatieve achtergrond, waarbij doorzetten, volhouden en nooit opgeven de belangrijkste boodschap is. In het boek wil de kleine Sjoerd spelen, maar de stad is volgebouwd. Hij geeft niet op en bedenkt een stapelgek plan. Tien jaar geleden verklaarden mensen de echte Sjoerd voor gek, maar inmiddels komen mensen van over de hele wereld het Zaanse stadshart bewonderen. “Als je ergens in gelooft, dan moet je daarvoor gaan. Dat deed Sjoerd en precies dat heeft mij geïnspireerd voor dit verhaal. In deze tijd is die boodschap van ‘nooit opgeven’ misschien wel de belangrijkste die we kunnen meegeven aan onze kinderen”, vertelt auteur Barry Menger. Dankzij de prachtige illustraties van het jonge illustratie talent Mats Ganzeman komt het verhaal echt tot leven. Voor Zaankanters Menger en Ganzeman is dit beiden hun debuut.

Sjoerd en de Stapelstad is vanaf nu te koop op stapelstad.nl, de bekende online verkoopplatformen en via de boek-, speelgoed- en cadeauwinkels.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl