OFC mag nog hopen

17-01-2020 19:41

OFC mag nog hopen

OOSTZAAN - De kortgedingrechter heeft de gemeente Oostzaan verboden om verdere sluiting toe te passen op het sportcomplex aan de Twiskeweg. Totdat de bestuursrechter heeft beslist zal een voorziening komen om doorgang te bewerkstelligen. Dat betekent dat het sportpark weer open moet om de wedstrijden van dit weekend te laten doorgaan.

De rechtbank Haarlem besloot hiertoe totdat de bestuursrechter zich daar komende dinsdag 21 januari over buigt.

Burgemeester Meerhof van Oostzaan had vanmorgen 11.00 uur op grond van zorgen over de openbare orde en veiligheid het sportpark gesloten.

De sluiting waren het gevolg van de publicaties in het Parool en andere media over een vermeende relatie tussen de voetbalclub en een reeks geweldsincidenten. Burgemeester Meerhof stelt dat hij sindsdien duidelijke signalen krijgt dat er een angstcultuur heerst rond OFC.

Marwan K. , die sinds zijn zesde jaar bij OFC zit en zich de laatste jaren inzet voor het aantrekken van sterke maar betaalde spelers, kan niet aannemelijk maken dat hij zijn geld op een gangbare manier verdient. Er is echter nooit bewezen dat hij geld zou witwassen. K. heeft inmiddels zijn functies binnen de voetbalclub neergelegd, hetgeen de gemeente ook eiste.

'Zondag 1' promoveerde de laatste jaren vanuit de derde klasse in het amateur naar de derde divisie mede door de drijvende bemoeienissen van K.

Aanstaande dinsdag zal blijken of deze soap-serie een vervolg krijgt.

Foto: Inter Visual Studio

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl