OFC op weg naar een nieuw seizoen in de derde divisie

25-06-2020 09:28

OFC op weg naar een nieuw seizoen in de derde divisie

OOSTZAAN - Bij voetbalclub OFC is de nieuwe selectie begonnen aan de derde week van het eerste deel van de voorbereiding op seizoen 2020/2021. Het door corona niet uitgespeelde vorige seizoen werd afgesloten met een derde plek.

TEKST EN FOTO'S PETER SEIJMOUR


De nieuwe trainer Roy van der Mije (gekomen van Legmeervogels) mocht samen met assistent Bert Blank (eerder werkzaam voor o.a. Zaanlandia) een uitgebalanceerde selectie samenstellen en heeft met het aantrekken van zes spelers (verdedigers, middenvelders en aanvallers) de daad bij het woord gevoegd. De trainingen worden in twee gedeelten gegeven i.v.m. de corona regelgeving en om de 1.5 meter zo goed mogelijk na te kunnen leven. 

De gehanteerde oefenvormen zijn zoveel mogelijk daarop uitgekozen. Bert Blank geeft aan dat de oefening waarbij de spelers vanaf de zijkant van een vierkant de bal rondspelen speciaal een middenvak heeft waarin altijd een van de twee spelers die in de bal moeten veroveren plaats heeft en een speler druk zet. 
'Dat werkt in de wedstrijd ook want je wilt voorkomen dat beide spelers instappen en zo uitgespeeld worden. Maar ook handhaaf je daardoor zoveel mogelijk de veilige afstand.' 

Beide groepen werken dezelfde oefenvormen af en maken ongezien veel meters die de basis leggen voor het nieuwe seizoen. Wormerveerder Nino van den Heuvel oogt fit. Hij geeft aan dat er in de periode dat er geen groepstraining mogelijk was er toch met Bert Blank individueel getraind werd om de conditie op peil te houden. 

Het eerste deel van de voorbereiding eindigt volgende week donderdag waarna de groep vakantie gaat vieren. Op 16 juli worden iedereen weer verwacht voor het tweede deel richting nieuwe seizoen, Bert Blank hoopt dan dat oefenwedstrijden weer tot de versoepeling van de corona maatregelen behoren. “Wij weten vrij nauwkeurig hoe de groep ervoor staat, maar er gaat niets boven je meten met andere ploegen."

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl