OFC ziet de Zouaven in slotfase langszij komen

12-08-2020 10:15

OFC ziet de Zouaven in slotfase langszij komen

OOSTZAAN - Overdag was het 33 graden. Voor de aftrap van de oefenwedstrijd tussen OFC en De Zouaven bleef de teller staan op 29. OFC op zoek naar de ideale opstelling en de gasten die al een langere periode bewijzen die gevonden te hebben en bij elkaar weten te houden.

In het eerste half uur konden de gasten, die komend jaar debuteren in de hoofdklasse, de derde divisionist goed bijhouden. Natuurlijk was OFC meer in bal bezit. Want dat is het spel wat Zouaven trainer Johan Rutz zijn team het liefst laat spelen, maar In de omschakeling waren de gasten enkele malen gevaarlijk. 

OFC trainer Roy van der Mije benutte de drinkpauze om zijn team iets om te zetten. Hierna kreeg OFC meer druk naar voren en werd de hechte verdediging van Zouaven getest. De bewegelijke voorhoede van de Oostzaners stichtte gevaar maar kwam zelden in kansrijke positie. Dat lukte Niels Butter uit vrije trappen wel. Mikte hij de eerste nog net naast de kruising de tweede leek minder geplaatst maar verdween wel in de goal, waarmee OFC op voorsprong kwam. De ban leek gebroken maar juist in die fase bracht de paal achter keeper Petar Stoskovic redding en kwam OFC goed weg. 

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. OFC mocht het spel maken en De Zouaven hield voor al goed de bal tegen en was gevaarlijk in de omschakeling. Onder een oranje kleurende hemel leek de wedstrijd af te stevenen op een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. OFC wilde wel maar het ontbrak aan de afronding.

De Zouaven, dat eerder ADO-20 al op een gelijkspel hield (2-2), loerde op de kans die uiteindelijk in de 82e minuut ook daadwerkelijk kwam. Youri Akkerman werd aangespeeld en liet keeper Stoskovic kansloos.  In de resterende tijd veranderde er niets aan de stand die daarmee eindstand werd. 

Zouaven aanvoerder Roy Janssens zag zijn team het eerste half uur OFC bijhouden maar na de omzetting onder druk staan. “Een nuttige oefenwedstrijd en de tweede ploeg uit de derde divisie, waarvoor we niet onderdoen”.

OFC trainer Roy van der Mije had goede momenten gezien van zijn spelers. “Tot de 16 gaat het vrij aardig maar het schort vooral nog aan de beslissende pas met de daarbij behorende afronding. Dat moet beter”. 

Zouaven trainer Johan Rutz weet dat je in deze fase van de voorbereiding tegenstanders uit de derde divisie zult treffen, omdat zij ook al volop in de voorbereiding zitten. “Aan dit soort tegenstanders kunnen wij ons optrekken en zoals we vandaag bewezen kunnen we ons er ook mee meten. In tegenstelling tot ADO’20 zat er vandaag niet meer in”.

TEKST EN FOTO'S PETER SEIJMOUR

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl