Officiële opening groenzone Westerwindpad

19-07-2019 15:26

Officiële opening groenzone Westerwindpad

ZAANDAM - Wethouder Openbare Ruimte, Gerard Slegers, opent vrijdag 26 juli officieel het nieuw ingerichte Westerwindpad. De 'groene zone' is heringericht en de werkzaamheden zo goed als klaar. 

We schreven al eerder over hoe er een ‘bloemenlint’ met een dikte van drie tot vijf meter, ecologische oevers en nieuwe trimtoestellen zijn aangelegd. Zie: https://www.rtvzaanstreek.nl/‘bloemenlint‘-trimparcours-en-eco-oevers-aangelegd-bij-westerwindpad/nieuws/item?1137544

Zo heeft de gemeente de bestaande gazons opgehoogd en opnieuw ingezaaid. Ook zijn nieuwe bankjes geplaatst, is er een ecologische oever en een bloemenlint met een kruidenmengsel aangelegd. Belangrijk uitgangspunt was dat het aangrenzende weidevogelgebied intact blijft. Bepaalde delen (gazons) van de groenzone zijn opgehoogd want de bodem van het gebied is aan het zakken.

Opening Westerwindpad
Op vrijdag 26 juli tussen 13.00 en 14.00 uur is de opening van het pad (op het gedeelte tussen de Cantate en de Ina Dammanstraat in Zaandam) waar belangstellenden van harte welkom bij zijn. Er wordt en kleine wandeling gemaakt en er is gelegenheid tot vragen stellen over het gebied. Naast de wethouder zijn onder andere de aannemer, projectleider en de stadsecoloog aanwezig.

Meer informatie op www.zaanstad.nl, zoekterm: Westerwindpad.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl