Omroep volgt de discussies op de voet

21-11-2021 07:32

Omroep volgt de discussies op de voet

STREEK - In deze periode zijn er altijd een aantal terugkerende discussies. Voor een omroep als RTV Zaanstreek is het dan zaak om alle partijen een toneel te bieden. Dat betekent vanzelfsprekend niet dat de omroep partij kiest. Dat snapt bijna iedereen.

De groep 'Zaankanters Tegen Racisme' is in Zaanstad op eigen wijze aan de slag gegaan. Vrijdagnacht toog de groep activisten door de streek en heeft verschillende plekken hun standpunt aangegeven. 

Dat gebeurde bij speeltuinvereniging het Blok in Krommenie, langs de route van de intocht van Zaandijk en op de Burcht in Zaandam waar stichting Sinterklaas comité Zaanstad een intocht hield. Ook op de straat in de omgeving van Winkelcentrum 't Kalf (recht onder onze studio) plaatste de groep haar 'handtekening'. 

Op haar Facebookpagina stelt ZaTeRa dat 'allen zich schuldig maken aan het in stand houden van de racistische karikatuur zwarte piet'  

De reacties op de tags zijn divers, net als de discussies. Waarom een omroep (een nieuwsmedium) door de groep gewaarschuwd lijkt te worden is vooralsnog vreemd. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl