Ondernemers OVZZ on line bij elkaar

Gepubliceerd: 18-01-2021 10:01

Ondernemers OVZZ on line bij elkaar

ZAANDAM - Je leden toespreken in het kader van de Nieuwjaarsreceptie is voor voorzitter Rob Smits van de Ondernemersvereniging Zaanstad Zuid normaliter geen probleem. Donderdag 14 januari j.l. was er echter sprake van een OVZZ online nieuwjaarsreceptie. Ruim twintig aanwezige leden en gasten waren getuige van die eerste on line sessie. Tijdens deze sessie was er ook de uitreiking Goede doelen Cheque. Dit jaar is.er een bedrag van 1500 euro naar de Zaanse Speelgoedbank gegaan.

Voorzitter Rob Smits vertelde tijdens de opening dat 2020 het jaar van corona is. 'Er zijn ondernemers geraakt zowel privé als zakelijk, en er zijn ook voor ondernemers kansen gekomen. Met onze terugblik op 2020 kiezen we als OVZZ om als vereniging echt ook een vereniging te zijn. We vragen leden om om zich heen te kijken wie je zou kunnen helpen.' 

De algemene ontwikkelingen bracht Smits ook ter sprake. Want wat moeten we gaan doen in 2021 zo stelde hij de vraag aan zijn toehoorders. 'Ten eerste: zorg voor elkaar. Houd oog voor wie ondersteuning zou kunnen gebruiken en durf zelf ook hulp te vragen. We dringen er bij de overheid op aan dat specifieke groepen zoals startende ondernemers en bepaalde zzp’ers meer ondersteuning nodig hebben.' 

Positief is volgens Smits de sterke economische positie die ons gebied in de regio heeft. Het rapport economische verkenningen MRA van november 2020 geeft dit ook aan. 'Ik denk wel dat wij ons wel moeten voorbereiden op een komende lastige tijd. Een perspectief is lastig te geven.' 

Het komende jaar staan er voor de OVZZ speerpunten op de agenda. De focus ligt op de transitie van de Achtersluispolder en het Balkenhavengebied. Daarnaast is de herinrichting van de Thorbeckeweg een belangrijk punt. Het schoon, heel en veilig houden (Keurmerk Veilig Ondernemen) van het bedrijventerrein en duurzaamheid zijn eveneens belangrijke projecten. 

'Dit willen we oppakken door verbinding te zoeken met leden en instanties als de gemeente, het organiseren van sessies op thema’s, de bewustwording creëren van problematieken en de zichtbaarheid vergroten mede middels een communicatieplan.

Uitreiking Goede doelen Cheque
Dat er dit jaar een bedrag van 1500 euro naar de Zaanse Speelgoedbank gaat, komt voort uit het feit dat dit een echt Zaans initiatief is op weg naar een professionaliseringslag. Een initiatief dat duurzaam en sociaal is: recycling van speelgoed, participatie en re-integratie van Zaankanters die dat nodig en een bijdrage in de armoedebestrijding. Maar bovenal: belangrijk voor de ontwikkeling en plezier van kinderen in de Zaanstreek: onze toekomst.

Het was dan ook Joyce Jansen van de Speelgoedbank Zaanstreek die haar dank uitsprak aan OVZZ. Het bedrag zal goed gebruikt kunnen worden voor onderhoudsmateriaal, website bouw, marketing materiaal zoals banners en drukwerk, een eigen werktelefoon, laptop en printer en eventuele notaris kosten die eraan komen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl