Onderwaterleven centraal bij Natuurmuseum

Gepubliceerd: 18-09-2017 16:09

Onderwaterleven centraal bij Natuurmuseum

ZAANDAM - Bij het Natuurmuseum Zaandam, te vinden aan de Thijssestraat 1, staan zondag 24 september schepnetten en deskundigen klaar om bezoekers het boeiende onderwaterleven in de naastgelegen sloten te laten ontdekken.

,,Vele opa’s en oma’s, papa’s en mama’s hebben vroeger vol verwachting met een schepnet langs het water gestaan. In de hoop op een mooie vangst. Dat willen we de kinderen van nú toch niet onthouden?", aldus het museum. Daarbij is september één van de beste maanden om naar kleine waterdieren te zoeken. Vele soorten bevinden zich dan in het volwassen (en herkenbare) stadium. Er is kans op de grote spinnende watertor, de grootste waterkever van Nederland. Of op de waterschorpioen en de bizar ogende staafwants.

De reguliere entree voor het museum bedraagt vier euro voor kinderen vanaf drie jaar, inclusief deelname aan de activiteit. Volwassenen en donateurs gratis. Er is sprake van een doorlopend programma. Dat begint om ongeveer 13.00 uur en eindigt om ongeveer 16.00 uur. Het museum is tot 17.00 uur open. Zie verder www.zaansnatuurmilieucentrum.nl

(op bijgaande foto een staafwants. Foto: Piet Spaans)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl