Online enquête over busvervoer Zaanstad

Gepubliceerd: 28-02-2019 9:02

Online enquête over busvervoer Zaanstad

ZAANSTAD – Moeten er in Zaanstad elektrische bussen gaan rijden of nemen we een snuifje dieselwalm voor lief naast de cacaolucht en de linoleumgeur? Meer of minder bussen in de spits of juist in het weekend? De gemeente Zaanstad laat burgers in een online enquête meepraten over dit soort zaken.

Na tien jaar is het tijd het contract te vernieuwen voor openbaar busvervoer in de Zaanstreek. In voorbereiding wordt er nagedacht over de eisen aan het busvervoer, de routes, frequentie en wat voor bussen het moeten zijn.

Eisenpakket
Wethouder Mobiliteit en lid van het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam, Gerard Slegers: ,,De raad kan zo aan de vervoerregio aangeven wat de behoeften van de Zaanse inwoners zijn. Aan de Vervoerregio is het dan zaak de resultaten te betrekken bij het opstellen van eisen waar een vervoerbedrijf aan moet voldoen als zij willen meedingen naar het nieuwe contract.”

Besluit
De Vervoerregio Amsterdam organiseert het openbaar busvervoer in de Zaanstreek. De gemeenteraad bespreekt de resultaten van de enquête en bepaalt welke wensen zij aan de Vervoerregio doorgeeft. Die maakt dan afwegingen als ‘waar is behoefte aan en wat is haalbaar?’ Oktober dit jaar neemt de Vervoerregio een definitief besluit.

De vragenlijst staat op www.zaanstad.nl, zoekterm ‘vragenlijst bus’. Meedoen kan tot en met 11 maart.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl