Ontmoetingsdag ‘Kijkje over de gevangenismuur’

27-09-2019 09:17

Ontmoetingsdag ‘Kijkje over de gevangenismuur’

WESTZAAN – Een letterlijk ‘kijkje over de muren heen’ op het leven in de Noord-Hollandse gevangenis; dat is wat op het programma staat van de Oecumenische ontmoetingsdag op vrijdag 11 oktober.

Het Oecumenisch Platform Noord-Holland organiseert, in samenwerking met Diaconale Stichting Gevangenenzorg De Sluis en Exodus Nederland een kennismaking met het leven en de hulp aan (ex)gedetineerde in Noord-Holland.

Doelgroep
Tijdens de provinciale ontmoetingsdag willen de deelnemende organisaties onder meer lokale raden van kerken, oecumenische en liturgische werkgroepen en initiatieven, pastores, voorgangers en predikanten, geestelijke verzorgers en iedereen die de oecumene een warm hart toedraagt in Noord-Holland kennis laten maken met het werk van geestelijk verzorgers en vrijwilligers ‘achter de muur’.

Kijkje in leven gevangene
Centraal staat een kijkje in het leven van gedetineerden en hun familieleden. Een geestelijk verzorger, vrijwilligers en medewerkers van De Sluis en Exodus nemen de geïnteresseerden mee naar hun werk voor de mens achter tralies. In kleine groepen worden gesprekken gevoerd met gedetineerden en vrijwilligers. Aan de orde komt bijvoorbeeld de buddyinzet voor een (ex-)gedetineerde. Of hoe de training Mijn kind en ik, ontwikkeld door Exodus en ook door De Sluis gegeven binnen het Justitieel Complex Zaanstad, in de praktijk in z’n werk gaat.

Programma
De bijeenkomst wordt gehouden in het Justitieel Complex Zaanstad in Westzaan. Op het programma, dat om 11.00 uur begint met een welkomwoord door Irinda de Groen, directeur van DSG De Sluis, staat ook een filmimpressie van het leven in de gevangenis en flitspresentaties over het werk De Sluis, Exodus Nederland en Kerken met Stip.

Aanmelden en informatie
Aanmelding is noodzakelijk en kan via info@oecumenischplatformnh.nl. Zie ook www.oecumenischplatformnh.nl en www.dsgdesluis.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl