Onveilige situatie in Westerkoog schreeuwt om oplossing

04-08-2021 15:31

Onveilige situatie in Westerkoog schreeuwt om oplossing

STREEK - De politieke partijen SP en Democratisch Zaanstad willen meer duidelijkheid over 'de onveilige situatie in de wijk Westerkoog', in Koog aan de Zaan. "Het is letterlijk en figuurlijk een explosieve situatie", legt Roland van Braam van SP Zaanstreek uit. Ze roepen burgemeester en wethouders ter verantwoording en hebben een zogeheten interpellatiedebat aangevraagd.

Door Thyra de Groot / NH Nieuws

Maandagavond ging er in Koog aan de Zaan, ondanks de vele net opgehangen politiecamera's, opnieuw een vuurwerkbom af. "Ik ben gewoon bang om naar buiten te gaan", vertelt buurtbewoner Gré de Joode tegen NH Nieuws."Het is het vierde incident in vijf weken. We zijn bang en boos ook, want niemand vertelt ons iets."

Van Braam hoopt dat met het interpellatiedebat de buurtbewoners wel gehoord worden."Je kan wel met schriftelijke vragen komen, maar dan zijn we weken verder", licht Roland van Braam van SP Zaanstreek toe.

Hij wil met de vragen ervoor zogen dat 'de burgemeester en de politie naar mensen toe gaan'.

Het is nog niet bekend wanneer het interpellatiedebat plaatsvindt. "Er zijn vijf partijen nodig", zegt van Braam. Er moeten er dus nog een paar aansluiten. Volgens het SP-lid is snel handelen noodzakelijk en wil hij 'het liefst volgende week' al in debat. "We willen liever vandaag dan morgen antwoorden."

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl