Oostzaan nadrukkelijk in het nieuws

02-04-2021 08:31

Oostzaan nadrukkelijk in het nieuws

OOSTZAAN - De perikelen over een nieuwe burgemeester met een bedenkelijk twitter gedrag zijn amper verstomd of daar is er ineens het bericht dat de gemeente - om snelheidsduivels op het water te bestrijden - een drastische maatregel neemt. Het open water wordt deels gedempt, deels aan de natuur teruggegeven en deels voor recreatieve zwemmogelijkheden ingericht. En dan ook nog het bericht dat de geplande werkzaamheden aan de Twiskebrug voor onbepaalde tijd zijn uitgesteld.

Dat laatste bericht berust op waarheid. Een jong duivengezin heeft zich onder de brug genesteld en de eitjes zijn net uitgekomen. 'Wij willen (en mogen) dit pril geluk niet verstoren en laten de jonkies ongestoord groot groeien. Zodra ze uitgevlogen zijn pakken we de draad weer op. Tot die tijd… vrolijk pasen! En ja, het is toevallig 1 april, maar dit is geen grap.'  

Wel een grap was dat om hard varen op het open water in Oostzaan tegen te gaan, de gemeente Oostzaan obstakels wil opwerpen. 'Brede vaarten worden gedicht en geschikt gemaakt voor woningbouw, elders wordt het open water voor natuur en recreatie ingericht.' 
Volgens burgemeester Wimar Jaeger is het genoeg geweest met het te hard varen op open water door de Oostzaners.“De gemeente heeft geen boot om te handhaven en de BOA’s moeten nu constant langs het water rennen om bootgebruikers tot rust te manen. Beboeten is zo bijna onmogelijk”.

Dat bericht op de website en Facebook over de vergaande maatregelen om de vaaroverlast tegen te gaan is, zoals de meesten van de Oostzaners snel door hadden, een 1 april grap."Alleen de overlast door het te hard varen, die de omwonenden, recreanten en de natuur elk jaar ervaren is dat zeker niet.
Laten we er samen voor zorgen dat ons Oostzanerveld en het Twiske gebieden blijven, waar door iedereen in alle rust en met respect voor de natuur gerecreëerd mag en kan worden" zo laat burgemeester Wimar Jaeger weten.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl