Op den Velde Groep nu Hofleverancier

25-10-2021 16:19

Op den Velde Groep nu Hofleverancier

STREEK - Als én de Commissaris van de Koning Arthur van Dijk én de loco-burgemeester Gerard Slegers bij je op de stoep staan is er vast iets speciaals aan de hand. Maandag 25 oktober stonden beide heren daadwerkelijk voor de deur van Kleine Tocht 1 Zaandam en dat deden zij niet met lege handen.

Bij de Op den Velde Groep B.V. (dat achter de deur van Kleine Tocht 11 is gehuisvest) vierden ze onlangs al het heugelijke feit dat het bedrijf 100 jaar bestaat. Daar bleef het echter niet bij. Want directeur Wout op den Velde heeft maandagmiddag het predicaat Hofleverancier uitgereikt gekregen uit handen van genoemd duo. Niet alleen het predicaat werd overhandigd, ook het wapenschild werd onthuld.

Op den Velde Groep B.V. groeide uit van een lokale Zaanse producent van drijfriemen tot één van de toonaangevende leveranciers van industriële producten in Nederland, de Benelux en daarbuiten. "Iedere generatie Op den Velde heeft in die 100 jaar op zijn eigen manier bijgedragen aan de ontwikkeling van het bedrijf. Een Zaanse familie-onderneming om trots op te zijn!” aldus loco-burgemeester Gerard Slegers.

Over het predicaat
De Koning kan het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn. Op den Velde Groep B.V. bestaat dit jaar 100 jaar en kwam daarmee in aanmerking voor het predicaat.

Over Op den Velde Groep B.V.
Op den Velde is al decennialang diep geworteld in de Zaanstreek. De huidige Op den Velde Groep bestaat uit de divisies Industrie en Staal, die een totaalpakket technische producten aan klanten in binnen- en buitenland aanbieden. Het bedrijf is op 22 juli 1921 opgericht door Jan op den Velde mede met hulp van de familie Verkade, die Jan honderd gulden leende als startkapitaal. Jan begon aanvankelijk met het produceren van drijfriemen en verhandelen van olieproducten. Tijdens de oorlogsjaren lag het bedrijf stil en een deel van de familie ging in het verzet. Na de oorlog werd het bedrijf voortgezet en brak een periode van enorme groei aan. Op den Velde werd totaalleverancier voor de industrie en verlegde zijn werkterrein naar heel Nederland.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl