Op naar gemeenteraadsverkiezingen 2022

Gepubliceerd: 24-05-2021 8:05

Op naar gemeenteraadsverkiezingen 2022

STREEK - De stofwolken van de nationale Tweede Kamerverkiezingen zijn amper opgetrokken of er wacht ons land al weer een volgende hoogtepunt: de gemeenteraadsverkiezingen. Dat betekent dat de lokale politici zich weer nadrukkelijk gaan melden. Daar waar het publiek bij het Eurovisie Songfestival zorgde voor een daverende verrassing via de e-voting hebben de leden van D66 Zaanstad, Wormerland en Oostzaan per e-voting hun minder verrassende lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 gekozen.

In Zaanstad heeft dat er - zoals viel te verwachten - toe geleid dat Flip Hoedemaeker de gelukkige is die is verkozen tot lijsttrekker voor D66 Zaanstad. Hij toonde zich blij en vereerd om verkozen te zijn tot lijsttrekker voor D66 in Zaanstad. "Laten we nu een mooie lijst samenstellen, een mooi programma en een prachtige uitslag!”
Flip is sinds 2017 raadslid in Zaanstad, daarvoor was hij steunfractielid en bestuurslid van D66 Zaanstad-Wormerland. De leden in Zaanstad konden kiezen uit twee kandidaten, Rob Karst (steunfractielid D66 Zaanstad) is tweede geworden.

In Wormerland gaat de functie van D66 lijsttrekker naar Hans Kramer. Hij is verkozen tot lijsttrekker van D66 Wormerland en dankt de leden voor het uitgesproken vertrouwen om voor de komende gemeenteraadsverkiezingen hun lijsttrekker te mogen zijn. "Ik zie er naar uit om samen met jullie een prachtige campagne te voeren en de grote uitdagingen aan te pakken waar Wormerland voor staat. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in!!”
Hans is sinds 2018 fractievoorzitter van D66 Wormerland, daarvoor was hij secretaris in het bestuur van D66 Zaanstad-Wormerland. In Wormerland was Hans de enige kandidaat-lijstrekker, de leden hebben met overtuigende meerderheid voorgestemd.

In de derde Zaangemeente was het Aart Ruijter die iedereen binnen D66 bedankt voor het in hem gestelde vertrouwen. Hij is verkozen tot lijsttrekker van D66 Oostzaan. Hij voorziet een boeiende verkiezingsstrijd in aantocht. 

"Nog nooit heeft er voor Oostzaan zoveel op het spel gestaan door de onzekere toekomst van ons dorp als zelfstandige gemeente. In de Oostzaanse politiek is de bijdrage van D66 onontbeerlijk gebleken, ook al waren we in de oppositie. D66 staat voor betrokkenheid van burgers bij het bestuur, een solide bestuur en een gezonde financiële situatie. Op al deze terreinen is er sprake van een achteruitgang geweest in de afgelopen ruim drie jaar met de huidige coalitie van de VVD en GroenLinks. Wat ook de toekomst van Oostzaan als gemeente zal zijn, de gemeenschap Oostzaan moet bewaard blijven." 
Aart is bestuurslid van D66 Zaanstreek en sinds 2017 fractie-assistent voor D66 Oostzaan, in 2019 is hij tijdelijk vervangend raadslid en fractievoorzitter geweest voor D66. In Oostzaan was Aart de enige kandidaat-lijkstrekker, de leden hebben met overtuigende meerderheid voor gestemd.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl