Open Joodse Huizen van Verzet

Gepubliceerd: 10-04-2018 15:04

Open Joodse Huizen van Verzet

ZAANSTAD - In Zaanstad vindt op 28 april het dubbelprogramma Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet plaats. Dit zijn kleinschalige bijeenkomsten om te herinneren en herdenken. Het joodse leven van voor, tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog en het verzet staan centraal.

Op de plek waar de geschiedenis zich afspeelde vertellen huidige bewoners, getuigen, nazaten, oude en nieuwe buurtgenoten, kenners en belangstellenden persoonlijke verhalen over vervolging, verzet en bevrijding. De bijeenkomsten duren maximaal een uur en zijn gratis toegankelijk.

Het programma wordt georganiseerd door het 4en5meicomité Zaanstad in samenwerking met de werkgroep OJHZ en het Joods Cultureel Kwartier Amsterdam. Uitgangspunt voor Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet zijn de adressen en namen die vermeld staan op www.joodsmonument.nl, het digitale monument voor alle joden in Nederland die tijdens de holocaust zijn vermoord.

2018 is het Jaar van Verzet. Daarom bestaat de zevende editie van Open Joodse Huizen uit een dubbelprogramma met zowel joodse als verzetsverhalen. Joodse verhalen en verzetsgeschiedenissen raken elkaar op allerlei manieren. Niet zelden is een verzetsverhaal óók een joods verhaal en andersom.

Meer informatie: www.openjoodsehuizen.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl