Openen terrassen reddingsboei horeca

12-04-2021 17:10

Openen terrassen reddingsboei horeca

STREEK - Wel of geen versoepeling? Eén van de voorstellen daartoe kwam bij Amsterdams eerste burger Femke Halsema vandaan die er heil in zag en ziet de terrassen te openen voor meer spreiding van de mensen en daarmee meteen de reddingsboei te werpen die voor horeca dringend nodig is. Haar collega Jan Hamming in Zaanstad heeft daar ook zo zijn ideeën over welke hij via zijn Facebookpagina ventileerde.

'Er is veel over te doen de laatste tijd: het openen van de terrassen van de horeca. Laat ik duidelijk zijn: ik ben voorstander van het gereguleerd heropenen van de terrassen en andere buitenlocaties (zoals pretparken en dierentuinen). Drukte kan op die manier beter gereguleerd worden.

Als het weer beter is, wordt het buiten drukker. Dan wordt handhaving in de openbare ruimte steeds lastiger. Om te voorkomen dat mensen massaal in parken samenkomen of tegen elkaar aankruipen op bankjes buiten, is het openen van de terrassen verstandig. Openstelling van de terrassen en andere buitenlocaties zorgt voor meer spreiding van mensen die met mooi weer naar buiten gaan.

Daarnaast heeft de horecabranche het ontzettend zwaar en kan juist het openen van de terrassen voor hen een klein lichtpuntje zijn.

In de totale belangenafweging vinden wij dat een aanvaardbaar risico. Mede omdat we denken dat er anders met mooi weer op andere plekken buiten ook besmettingen zullen plaatsvinden.

Deze boodschap heb ik ook al meerdere malen binnen het veiligheidsberaad aangekaart en besproken met de ministers en andere burgemeesters.'


Op de foto Hans en Margreet die graag weer een terrasje willen 'pikken'. Dit tafeltafereeltje stamt overigens uit 2016

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl