Opruimheld in wording

01-04-2021 15:22

Opruimheld in wording

WORMERLAND - Onder een stralend zonnetje en met de Beschuitstoren op de achtergrond was er ineens sprake van een oploop in het dorp. Dat had een reden. Want de finalisten van de ontwerpwedstrijd Zwerfafval-Opruimheld werden onthuld. De drie opgetogen finalisten toonden hun ontwerp aan wethouder Harold Halewijn. Deze toonde zich bijzonder in zijn nopjes met de inzet van alle Wormerlandse kinderen, maar dit trio in het bijzonder.

Niet alleen wethouder Harold Halewijn van gemeente Wormerland (met Afval en Scholen in zijn portefeuille) maar ook Sjaak Veeken van de Stichting Schoen Stad hebben donderdag de drie finalisten van de Opruimheld-ontwerpwedstrijd onthuld bij de Beschuitstoren. De drie winnende ontwerpen zijn te bekijken op www.jouwschonestad.nl/wormerland. Bewoners, vrienden en familie kunnen vanaf vandaag stemmen op hun favoriete ontwerp, tot uiterlijk maandag 19 april.

De drie ontwerpen waarop kan worden gestemd zijn van Jinaan (klas 5b, De Eendragt), Charlie (groep 4, ICBS de WormerWieken) en Mara (De Eigen Wijs). Jinaan ontwierp een opruimrobot waarvan de handen stofzuigers zijn, en de voeten bezems. De scherpe tanden in zijn mond vermalen het afval dat hij opruimt. In het ontwerp van Charlie staat de opruimheld ‘Plecman’ centraal, die is voorzien van een magische hand met verschillende opruimstanden. Mara, de derde finalist, ontwierp ‘Zwerfkattie, je opruimmattie’. Zwerkattie heeft een speciale afvalgrijper waarmee hij rommel oppakt en in de vuilnisbak gooit.

Zie ook straks de reportage op ZaanTV dat in Zaanstad wordt uitgezonden door ZIGGO via kanaal 36 via de mediabox en kanaal 337 via de omschakeling van analoog naar digitaal. En op kanaal 45 in Wormerland. Via KPN is ZaanTV te zien op kanaal 1418. ZaanTV is ook via de livestream op www.rtvzaanstreek.nl te volgen.


Op de foto v.l.n.r. Jinaan, Mara, Charlie en wethouder Harold Halewijn die tijdens het poseren antwoord gaf op de vraag wat nu eigenlijk een wethouder is.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl