Optimisten verzamelen!

23-06-2021 15:13

Optimisten verzamelen!

ZAANSE SCHANS - De editie 2021 van de z.g. ‘Optimist on Tour’ heeft dezer dagen plaats op en rond de Zaanse Schans. De organisatoren meren zo geschreven met hun Optimist on Tour aan op de prachtige hotspot De Zaanse Schans in Zaandam.

Een initiatief dat al een lange historie kent. Optimist on Tour is hét rondreizend watersportevenement waar kinderen gratis kunnen kennismaken met de watersport. Onder begeleiding van gecertificeerde en enthousiaste instructeurs varen kinderen hun eerste mijlen in een Optimist en gaan ze kanovaren, suppen of windsurfen.

Daarnaast zorgen de aquaroller en het Optimist on Tour Laboratorium, waar kinderen op een speelse manier meer leren over water, voor veel plezier op én naast het water. Zo komen kinderen op een makkelijke, leuke en laagdrempelige manier in aanraking met de watersport!

Op de Zaanse Schans aan de Kalverringdijk en Schansend nu een nautisch evenement dat mede mogelijk is gemaakt door de gemeente Zaanstad, Stichting Stad aan de Zaan, Stichting Zaanse Schans, Dekker watersport, Funderingstechnieken de Coogh, De Hoop op D’ Swarte Walvis, Het Zaanse Bakkertje, Wolfsend en TBP Bouw. Deze editie van Optimist on Tour is overdag bestemd voor basisschoolleerlingen van groep 5 t/m groep 8 om kennis maken met kanovaren, zeilen & suppen. Na schooltijd op woens-, donder- en vrijdag en op zaterdag is er ruimte voor alle kinderen uit de omgeving om gratis kennis te maken met de watersport.

De Optimist is een eenmans jeugdzeilboot. Optimisten hebben een spriettuig, een zeiloppervlakte van 3,5 m² en zijn 2,30 m lang × 1,15 m breed. De boot is eenvoudig zelf te bouwen. Tegenwoordig zijn de meeste optimisten van polyester gemaakt, maar ze kunnen ook van hout zijn.

Foto's Marcel van Os

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl