Ot Louw overleden

23-01-2021 17:00

Ot Louw overleden

STREEK - Op donderdag 21 januari is op 75-jarige leeftijd Ot Louw overleden. Op de dag van zijn overlijden heeft hij middels een ingesproken bericht afscheid genomen op Facebook. 

In 1969 studeert Louw af aan de Nederlandse Filmacademie en waarna hij onder meer werkzaam is bij de filmdiensten van de Nederlandse krijgsmacht, de Koninklijke Marine en de NOS. In 1985 start hij zijn eigen montagebedrijf, ‘Het Materiaal’. Hij is jarenlang de editor van tv-programma’s van Van Kooten en De Bie, vanaf hun tijd samen bij Het Gat van Nederland tot 1988 toen hij zich meer is gaan richten op films. Daarnaast monteerde hij ook vele documentaires.

Tijdens zijn lange carriere werkt hij samen met regisseurs als Cherry Duyns, Guus Verstaete jr, Ben Somgaard, Netty Rosenfeld, Nouchka van Brakel, Pieter Verhoeff, Frans Weisz en Theo van Gogh. Ook was hij betrokken bij projecten van Freek de Jonge als de film De Kkkomediant in 1986 en De Stemming in 2003.
In 1992 krijgt Ot Louw een Gouden Kalf voor zijn montagewerk.

Louw heeft een gesproken afscheidsbericht gepubliceerd op Facebook Facebook: over & sluiten

Louw is ook te zien in de documentaire ‘Magie van montage’. Op de vraag wat voor hem montage betekent, antwoordde hij “Keuzes maken, 24 keer per seconden. Of 25. Waar snijd ik en waar niet. Niet snijden is ook monteren.”

BRON zwartekat.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl