Oude boom zorgt voor overlast

27-07-2020 19:49

Oude boom zorgt voor overlast

STREEK - Enkele bewoners van de Zaanse Schans zaten maandag enkele uren zonder water, telefoon, internet en tv. Oorzaak van dit ongemak was een oude boom die het veld moest ruimen.

 Dat ruimen ging niet zonder enig verzet van de diepgewortelde houten reus. De boom gebruikte de kabels van PWN, KPN en Ziggo om te redden wat er nog te redden viel. De kabels waren daar niet tegen bestand en bleken niet tegen het natuurgeweld opgewassen. 


Rond 15.00 uur was KPN als eerste ter plaatse. Loon en verhuurbedrijf Niek Konijn uit Wijdewormer kwam een uur later met de graafmachine om de kabels geheel bloot te leggen, waarna de mannen van PWN hun aansluiting konden repareren. 

Omstreeks 19.00 uur kwam er weer water uit de kraan van de bewoners, maar moesten KPN en Ziggo hun kabel nog repareren. 

Graafmachinemachinist Niels Konijn zag de spoedklus als een toetje van zijn werkdag. “Dit komt altijd spontaan op. Niemand maakt kabels met opzet kapot. De natuur is onvoorspelbaar en als een boom omgaat dan gaat hij en houdt een kabel dat niet tegen. Gelukkig zijn wij er dan om alles weer in oude staat te brengen. Op de boom na uiteraard”.

Tekst en foto's Peter Seijmour

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl