Oude Molenmuseum straks vijf ruime eengezinswoningen

25-07-2020 12:00

Oude Molenmuseum straks vijf ruime eengezinswoningen

STREEK - Vereniging De Zaansche Molen en Ingenious Tomorrow uit Veenendaal hebben op vrijdag 24 juli een koopovereenkomst getekend voor het pand Museumlaan 18 in Koog aan de Zaan, het pand waar voorheen het Molenmuseum gevestigd was. Ingenious gaat in het pand vijf ruime eengezinswoningen realiseren.

Het pand aan de Museumlaan krijgt daarmee definitief een woonbestemming. Daarbij blijven de unieke kenmerken van het pand, het is een Rijksmonument, zoveel mogelijk intact. Het plan is op hoofdlijnen ontwikkeld door vereniging De Zaansche Molen en heeft ook de steun van de gemeente Zaanstad. Ingenious gaat het plan verder uitwerken en de benodigde vergunningen aanvragen. Naar verwachting zullen rond het einde van 2020 de woningen in de verkoop gaan via Zaanse makelaars.

Ingenious Tomorrow kocht onlangs ook molen De Vriendschap in Veenendaal. Deze molen is deels opgebouwd uit constructieve elementen van de Zaanse papiermolen De IJver uit Wormerveer. Zo kwam De Zaansche Molen Ingenious Tomorrow op het spoor. Beide verkooptrajecten zijn begeleid door Redres, de erfgoedexpert.

Op de foto het moment van ondertekening van de koopovereenkomst met v.l.n.r. penningmeester Age Knossen, Andre Drost voorzitter van De Zaansche Molen en Johan van den Essenburg van Ingenious Tomorrow. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl