Ouwe Helden en Nieuwe Helden: bijzondere exposities Artzaanstad in kader 45-jarig bestaan

Gepubliceerd: 28-08-2019 10:08

Ouwe Helden en Nieuwe Helden: bijzondere exposities Artzaanstad in kader 45-jarig bestaan

ZAANDAM - Begonnen in de Zienagoog. Daarna verder als Kunstcentrum en via de Westzijde en Vincent van Goghweg nu te vinden op het Hembrugterrein: Artzaanstad. Het kunstbolwerk viert dit najaar haar 45-jarig bestaan als kunstuitleen/ galerie met twee tentoonstellingen. De feestelijke opening van de eerste expositie Ouwe Helden is op zaterdag 31 augustus om 14.30 uur.

De verhuizing twee jaar geleden naar het industrieel pand op het Hembrugterrein en de daarmee gepaard gaande naamsverandering van kunstcentrum naar Artzaanstad is niet onopgemerkt gebleven. Toch zijn er behoorlijk wat mensen die verbaasd reageren dat het om dezelfde stichting gaat. Juist daarom wil Artzaanstad het 45-jarig bestaan niet onopgemerkt voorbij laten gaan en organiseert zij om dit te vieren twee verschillende tentoonstellingen.

Ouwe Helden
Vanaf zaterdag 31 augustus tot en met zondag 6 oktober opent deel één: Ouwe Helden. Daarin staat kunst centraal van kunstenaars die de afgelopen 45 jaar een belangrijke rol hebben gespeeld. Daaronder Ad Arma, Peter Langenberg, Enric Adsera Riba (foto van zijn werk links) , Nelson Carrilho Jan Groenhart, Joke Konijn, Michel Dil (foto van zijn werk rechts), Arthur Martin, Kees Salentijn, Peter de Rijcke. Naast levende kunstenaars is er ook een sectie met werk van kunstenaars die ons zijn ontvallen zoals Herman Brood, Aat Veldhoen en Jan Wolkers.

Vanaf 12 oktober tot en met 24 november is deel twee van de viering met de expositie Nieuwe Helden. Dan toont de kunstuitleen werk van kunstenaars van de toekomst waaronder aanstormend Zaans talent.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl