Overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers

Gepubliceerd: 01-04-2021 13:04

Overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers

STREEK - Nog altijd zitten we als maatschappij midden in de coronapandemie. Daartoe zijn er tal van maatregelen door het kabinet uitgevaardigd die bijvoorbeeld voor ondernemers uiterst nadelige gevolgen kunnen hebben. Vandaar dat er een z.g. Tozo bestaat. Een afkorting die staat voor: Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers.

Omdat de beperkende maatregelen vanwege het corona virus voor veel ondernemers nadelige gevolgen heeft voor de inkomsten, heeft het kabinet een aantal steunmaatregelen gerealiseerd. Vandaar een oproep vanuit o.a. de gemeente Zaanstad: "Heeft u en/of uw bedrijf door het coronavirus financiële problemen, dan kunt u mogelijk een beroep doen op de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). 


Tozo kan worden aangevraagd in de vorm van inkomensondersteuning op bijstandsniveau. "U doet de aanvraag pas als u in financiële problemen komt" zo laat de gemeente weten. Een ander vorm is een lening aan te gaan voor doorlopende bedrijfslasten van maximaal €10.157 tegen een rente van 2%.

Jaaropgave Tozo
De Tozo uitkering wordt bij gehuwden/samenwonenden altijd toegekend aan beide partners. Ook als één ondernemer is en de andere partner niet of als de andere partner in loondienst is. Op welke bankrekening er is uitbetaald, maakt niet uit. Dit betekent dat een ieder elk 50% van de Tozo uitkering ontving en dus samen 100%. Ook houdt dit in dat beiden een jaaropgave zouden moeten ontvangen van 50% van het verstrekte (bruto) uitkeringsbedrag.

Nogmaals de gemeente Zaanstad: Helaas merken wij dat niet altijd beide partners een jaaropgave hebben ontvangen. Mocht er een jaaropgave ontbreken, dan kunt u inloggen op Mijn Uitkering en uw jaaropgave raadplegen (alleen inwoners Zaanstad). Onze excuses voor het ongemak."

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl