Overdekt wachten bij de Hempont uitkomst

12-10-2020 14:57

Overdekt wachten bij de Hempont uitkomst

ZAANDAM - Sinds kort kunnen voetgangers en (brom)fietsers bij slecht weer droog staan als zij moeten wachten op de Hempont. De overdekte fietswachtruimte is al enige tijd in gebruik. Het wachten was nog op een moment voor de officiële opening. In de agenda van wethouder Mobiliteit en portefeuillehouder van de Vervoerregio, Gerard Slegers heeft vrijdag j.l.  de overdekte fietswachtruimte bij de Hempont op het plein aan de Zaanse zijde voor geopend verklaard: 'Laat het storm- en regenseizoen maar beginnen!'

Tijdens de opening werden gevulde koeken uitgedeeld aan de fietsers en voetgangers die de pont op en afgingen. De opening werd begeleid met muziek (thema storm en regen) en de wethouder knipte een lintje door als symbolisch moment van de opening. 


Samenwerking
De gemeenteraad van Zaanstad nam 8 oktober 2019 een motie aan om te onderzoeken of deze wachtruimte te realiseren zou zijn in samenwerking met de Vervoerregio Amsterdam. De resultaten van het onderzoek waren positief en daarom wordt uitvoering gegeven aan de motie. Omdat de wachtruimte binnen het beleid van de Vervoerregio Amsterdam past, hebben zij 70% van de kosten gesubsidieerd.


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl