OVV-rapport veiligheid op afstand bedienbare bruggen

Gepubliceerd: 13-09-2019 16:09

OVV-rapport veiligheid op afstand bedienbare bruggen

ZAANSTAD - De Partij voor Ouderen en Veiligheid (POV) heeft in de raadsvergadering van 12 september een rondvraag ingebracht over de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) rapport inzake de veiligheid van de op afstand bedienbare bruggen. Bij de behandeling van deze rondvraag is wethouder Gerard Slegers het vuur na aan de schenen gelegd. In de optiek van de POV heeft de wethouder en de gemeente onvoldoende adequaat gereageerd op de voorvallen waarvan er één dateert uit 2016.

De wethouder heeft aangegeven dat de aanbevelingen uit het rapport direct zijn opgevolgd. De suggestie die is gewekt dat de gemeente via het conceptrapport van bepaalde zaken al op de hoogte zou zijn werd door de wethouder tegengesproken. In het conceptrapport dat de gemeente heeft gehad om op te kunnen reageren zijn belangwekkende zaken die in het eindrapport wel zijn opgenomen niet terug te vinden.

Of de raad dit conceptrapport onder ogen krijgt is de vraag, volgens de wethouder is het namelijk geheim. Dat laat hij uitzoeken door de afdeling Juridische Zaken.

De raad heeft besloten om een extra raadsvergadering te houden waar deze problematiek aan de orde komt. In deze vergadering zal het rapport van de OVV aan de orde komen naast het rapport van Wesley Fonteyn en een technische presentatie.

Zowel de PvdA als de SP vroegen zich af waarom de POV nu zo hoog van de toren blaast terwijl een agendavoorstel uit april om deze problematiek te bespreken door de POV is afgebrand.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl