Paaltjes geslagen op parkeerterrein

21-05-2020 10:28

Paaltjes geslagen op parkeerterrein

STREEK - Onder welhaast ideale omstandigheden vieren we vandaag Hemelvaartsdag. De zon aan de hemel maakt dat menig Zaankanter de kust op zoekt. Vanuit onze streek is strand Bakkum dan vaak de eindbestemming.

In de VVV folders staat het enthousiast omschreven: 'Vlakbij Castricum en Bakkum liggen het strand en de bossen en duinen van Castricum aan Zee. Vanuit Amsterdam is het station van Castricum snel te bereiken.' Zaanstad wordt overigens niet genoemd.

Castricum aan Zee is zoals wij in de Zaanstreek weten geen echte badplaats want er is achter de duinen geen dorp. Aan het eind van de lange Zeeweg, is de opgang naar het strand. De dichtstbijzijnde dorpen met hotels en campings zijn Castricum en Bakkum.

Bij de opgang van het strand is wel een grote parkeerplaats. Deze lijkt rond halftien vanmorgen al druk bevolkt. De grote vraag is dan natuurlijk hoe het zit met de veilige afstand. Op de parkeerplaats heeft de uitbater met grote regelmaat paaltjes geslagen. Daarom is het maximale aantal auto's dat gestald kan worden aanzienlijk gedaald en de RIVM adviesafstand geen probleem.

Hoeveel Zaankanters er daadwerkelijk aan de kust vertoeven is vanzelfsprekend onmogelijk in te schatten.


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl