Paasafval: bestaat dat dan?

03-04-2021 10:06

Paasafval: bestaat dat dan?

ZAANSTAD - Nu de dagen langer worden qua bewegingsvrijheid zie je ook meer mensen op plekken bijeenkomen. Dat levert - een bekend probleem - steeds weer meer afval op. Opruimen zit niet bij iedereen in het systeem. En dan zijn daar ook nog eens de Paasdagen. Waar en hoe moet uw afval tijdens de feestdagen worden afgevoerd?

Op tweede paasdag, 5 april, komt de vaste inzamelaar HVC niet langs. HVC leegt uw afvalbak dan eerder of later. Kijk daarom in de afvalkalender in de HVC afval-app of op www.hvcgroep.nl wanneer HVC langskomt. Het afvalbrengstation is op eerste en tweede Paasdag gesloten.

Op Goede Vrijdag was het afvalbrengstation open. Vlak voor Pasen verwachtte HVC extra drukte. Op dergelijke dagen is opruimen een belangrijke bezigheid van mensen.

Openingstijden na Pasen
Na Pasen gelden nieuwe openingstijden voor de afvalbrengstations Zaandam en Molletjesveer. Vanaf dinsdag 6 april kunnen inwoners voortaan van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 17.15 uur terecht.

HVC-app
Heeft u de HVC-app al op uw smartphone? Alle informatie heeft u daarmee bij de hand. Met één tik op het beginscherm ziet u meteen wanneer de gft-, papier- of plasticcontainer geleegd wordt. Twijfelt u wat u met een verpakking moet doen, volg dan de aanwijzingen vanaf ‘Wat wilt u weggooien?’ op het startscherm. U kunt de barcode van het product scannen, een foto maken of iets intikken. In een paar tellen heeft u antwoord!

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl