Palestijnse cultuur (letterlijk) proeven in Ontmoeting

Gepubliceerd: 05-09-2018 15:09

Palestijnse cultuur (letterlijk) proeven in Ontmoeting

ZAANDIJK – De Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek (SSPZ) houdt op 21 september In De Ontmoeting, Parklaan 1, het Palestijns Event met de titel Kijk eens door de ogen van Palestijnen. Een avond waarin de Palestijnse cultuur en identiteit wordt bespiegeld in beelden, persoonlijke verhalen, muziek, samen eten, ontmoeting en dans.

De organisatie wil met deze avond in het kader van de Vredesweek bijdragen aan bewustwording van wat er al jaren speelt in Israël. Het event is bedoeld voor mensen die openstaan eens door Palestijnse ogen te kijken als verrijking voor hun eigen meningsvorming. Ayman Nejmeh, voorzitter van de Palestijnse Gemeenschap Nederland was mede-organisator.

Samen eten en ontmoeten
Mirjam Sloots, voorzitter SSPZ: ,,De opzet is geen politiek debat. Wel samen eten, elkaar ontmoeten en leren kennen. Samen genieten van het moois dat de Palestijnse cultuur te bieden heeft. Wist jij bijvoorbeeld dat bij de traditionele Palestijnse Muziek en dans een doedelzak gebruikt wordt?”

Ooit een Palestijn ontmoet?
De vredesproblematiek in Israël is bij velen bekend. Maar welke Nederlander heeft ooit een Palestijn ontmoet? In ons land leven zo’n 40 tot 50 duizend Palestijnen. Onder hen ook Palestijnse christenen. Velen van hen zijn al voor de grote vluchtelingenstroom van 2015 naar Nederland gekomen. Vooral uit Libanon en omstreken. Anderen kwamen uit Syrië als recente vluchtelingen. Wat is hun verhaal, wat is hun identiteit? Wat willen Palestijnen graag delen van hun cultuur?

Programma
Meta Floor, werkzaam bij Tent of Nations in Bethlehem, is een van de sprekers op de avond. Zij vertelt over hoe haar persoonlijke betrokkenheid is ontstaan. En door welke gebeurtenis er een ommekeer in haar denken teweeg werd gebracht.

Inloop vanaf 18.30 uur, start programma 19.00 uur. De eat & meet (maaltijd) begint om 19.45 uur.
Aanmelden voor 15 september via info@samenbindendeprojecten.nl of 06 – 3177 8282. Nadere info via Facebook: samenbindendeprojecten of samenbindendeprojecten.nl
(Fotocredit: Ayman Nejmeh)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl