Parkeer(ont)prikkel

04-04-2021 11:22

Parkeer(ont)prikkel

KOOG AAN DE ZAAN - In en om het Topsportcentrum aan de Wezelstraat 7 is het op deze eerste Paasdag rustig. Binnen is alles in het topsportgedeelte in gereedheid gebracht om straks (vanaf 12 april) het vaccineren als ware het topsport toe te passen.

Her en der langs de wegen in onze streek staan de borden die verwijzen naar de vaccinatielocatie al klaar. Nu nog een kwartslag gedraaid ten teken dat het punt nog niet geopend is. In de directe nabijheid van de 'prikplek' valt het op dat er veel gegadigden zullen komen. Wie per trein arriveert en uitstapt op station Zaanse Schans dient bijvoorbeeld nog 550 meter te wandelen (7 minuten).


Bij dat station was tot voor kort een camperparkeerplaats die niet meer als zodanig in gebruik is. De bestuurders worden naar Wormerveer verwezen. Nog slechts een enkele verdwaalde camper is er af en toe te bewonderen. In de directe nabijheid staan duidelijke borden die aangeven dat de parkeerruimte straks alleen gebruikt mag worden door mensen die komen voor hun vaccinatie. 

Wie even verder loopt (rijdt) ziet dat er bij het zwembad De Zaangolf en het KZ-complex ook een flink aantal parkeerplaatsen beschikbaar is. Ook vandaag zijn deze totaal verlaten. Daar echter gek genoeg geen borden over wie er straks wel en niet mogen parkeren. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl